Vlada podupiratelje Istanbulske konvencije nagradila novim funkcijama?

Foto: Fah

Vlada RH je na zatvorenome dijelu sjednice u četvrtak, prihvatila odgovor na zahtjev Ustavnog suda RH za dostavu obavijesti vezano za pokretanje postupka donošenja novog Obiteljskog zakona, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

> Ruža Hrga iz predsjedništva ‘Katarine Zrinske’ jučer na Vladi promaknuta za pomoćnicu ravnatelja HZZ-a

Zbog isteka mandata, razriješen je dosadašnji zamjenik predsjednika Savjeta za mlade Ante Babić te svi članovi i zamjenici članova. Na mjesto zamjenika predsjednika Savjeta za mlade imenovana je Margareta Mađerić, tajnica Zajednica žena Katarina Zrinski HDZ-a koja je dala podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije.

> Tko su žene u predsjedništvu HDZ-ove ZŽ “Katarina Zrinska” koja je podržala ratifikaciju IK?

Vlada je također, temeljem provedenog postupka sukladno Odluci o osnivanju Savjeta za mlade imenovala članove, zamjenike članova i tajnicu Savjeta za mlade, kao predstavnike nadležnih ministarstava, ureda Vlade Republike Hrvatske, nadležnih institucija i predstavnika udruga mladih i za mlade.

Tako se među novim imenovanim članovima našlo ime Miroslava Smetiška, člana predsjedništva Mladeži HDZ-a koje je također jednoglasno dalo podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije.

> Ovo su članovi predsjedništva mladeži HDZ-a koji su dali jednoglasnu podršku Istanbulskoj konvenciji

Novim je supredsjedateljem Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj Vlada je imenovala Zvonka Milasa.

Zvonko Milas je član predsjedništva HDZ-a, a na glasovanju o Istanbulskoj konvenciji nije bio prisutan.

> Tko su članovi predsjedništva HDZ-a koji su glasovali za ratifikaciju Istanbulske konvencije?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr