Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja optužili političare za veleizdaju

Foto: fah

Udruga Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja odlučila je poslati otvoreno pismo ukazujući na to da se osjećaju izdano od strane političara.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Vukovarski branitelji i logoraši protivili su se Srbijanskom otvaranju poglavlja 23 i 24 koje su dozvolile hrvatske vlasti i politike. Smatramo da se Srbiji nije smjelo dozvoliti da otvori ta poglavlja dok ne kažu gdje se nalazi preko 1500 nestalih građana RH, dok ne plate ratnu odštetu hrvatskom narodu, dok ne zatvore sve ubojice i zlotvore koji su ubili 350 hrvatskih branitelja i građana po raznim srbijanskim logorima, dok ne odgovaraju za 2500 umrlih hrvatskih građana koji su umrli radi zlostavljanja i mučenja u srbijanskim logorima i dok ne vrate svu opljačkanu imovinu hrvatskih građana.

Nažalost Vlada Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića izdala je hrvatske branitelje, izdali su Domovinski rat, izdali su roditelje, braću obitelj poginulih i nestalih hrvatskih branitelja izdali su hrvatsku državu. Smatramo da sve one političare koji su iz neznanja doprinijeli ovom izdajničkom činu treba maknuti iz hrvatske politike da ne donose odluke protiv hrvatskih interesa a one koji su te izdajničke odluke donesli zlurado i svjesno treba sudit za veleizdaju.

Sada nam je i jasnije zašto je Vlada Zorana Milanović toliko inzistirala na objavi podataka hrvatskih branitelja, tzv. registru i sad vidimo da on nije donesen u čast hrvatskim braniteljim već za lakši dolazak agresora do podataka hrvatskih branitelja radi lakšeg suđenja hrvatskim braniteljima.

Nažalost, na tom četničkom tj. agresorskom popisu nalaze se i Međimurci i članovi naše udruge koji su bili u srbijanskim logorima mjesecima nakon pada Vukovaru u kojem su srpske horde počinile genocid, u kojem su klali, ubijali, silovali, mučili, premlaćivali, ponižavali, zlostavlja, a sad su im bivša Milanovićeva i ova Oreškovićeva Vlada omogućile da ih još i sude. Umjesto da hrvatska država sudi zlotvorima, zločincima, koljačima, silovateljima koji slobodno šeću Vukovarom, pa čak neki od njih od 2001. nose odore hrvatske policije – one iste koje smo mi nosili, one odore čije su pripadnike ubijali na Ovčari – oni su omogućili zlotvorima da sude svojim žrtvama.

Davno je pokojni Vlado Gotovac rekao: “Stvar treba nazvat pravim imenom, to je moral i poštenje svakog društva”, pa samim time ova zlodjela hrvatskih vladi treba nazvat pravim imenom: veleizdajom!

Na kraju smatramo da za ovakve političare i politiku koji se vode od 2000. pa do danas nije smio poginuti ni pas, a ne 20.000 hrvatskih branitelja…

Udruga “Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja”
Željko Sršan, predsjednik”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr