Foto: narod.hr

U vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u petak je održana početna konferencija u sklopu projekta “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnoj krirurgiji u Općoj županijskog bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana” finaciranog s 46 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

“Izuzetno je važan dan za nas jer ovom konferencijom najavljujemo provedbu projekta vrijednog 46 milijuna kuna i pomoću njega ćemo u potpunosti završiti obnovu vukovarske bolnice”, rekla je ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.

Navela je kako će se u sklopu projekta izgraditi dnevna bolnica Odjela psihijatrije, a obnovit će se i medicinska oprema u ostalim dnevnim bolnicama te bolničke ustanove. Rok za provedbu projekta je 8. kolovoza 2019.

Početnoj konferenciji nazočila je i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac koja je podsjetila kako je u veljači u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića potpisano 12 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bolnicama na području Hrvatske u ukupnom iznosu većem od 570 milijuna kuna.

“Poziv za ovaj program bio je trajno otvoren do 2020., ali je već sada gotovo u cijelosti apsorbiran. Očekujemo od svih da budu proaktivni i da se javljaju na projekte kako bi iskoristili sredstva koja im se nude”, poručila je Gabrijela Žalac.

Po njezinim riječima, iznimno je bitno da obnova i izgradnja vukovarske bolnice završi u cijelosti kako bi se stekli uvjeti za što kvalitetnije pružanje usluga korisnicima bolnice.

Izvor: narod.hr/hina