Sisak Hodom za život drugu godinu zaredom dao podršku nerođenima!

Sisak Hod za život 2021.
Foto: S.V.

U Sisku, gradu pogođenim razornim potresom, hodalo se danas za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže! Sisak drugu godinu za redom miroljubivim hodom dao podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže!

Drugu godinu za redom održan je Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku. Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i Hrvatsku.

Terezija Tržić, koordinatorica Hoda za život u Sisku istaknula je da je danas hodala za sve one žene koje trebaju našu podršku, ljubav i pomoć: „Hodali smo za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, zasebnog ljudskog bića koje u tijelu svoje majke raste, rita se, osjeća bol, ali se i smiješi. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo! Želimo živjeti u državi u kojoj zakoni štite pravo na život svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti. Nikada, baš nikada ne pomažemo majci, tako da joj “pomognemo” da prekine život svoga djeteta. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo da zaštiti života svoga sina ili kćeri. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo – tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka!“.

Ovim hodom danas pokazujemo koliko nam je važno zaštiti svaki ljudski život – i kada je najteže! rekla je Tržić.

Boris Prpić, koordinator Hoda za život u Sisku, istaknuo je da je danas poseban dan: „Nakon razornog potresa, opet se gradom Siskom hodalo za život, za svako nerođeno i rođeno dijete, njegovu majku, oca, za sve bake i djedove, hodalo se za obitelji i Hrvatsku. Miroljubivim hodom kroz grad Sisak, radosno i uz pjesmu, poslana je važna poruka kako je svaki život važan!“, istaknuo je Prpić. „Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Stoga je naša odgovornost, briga za za zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

Želimo potaknuti aktualnu vlast da poduzme konkretne mjere koje bi pomogle majkama, na primjer, fleksibilnije radno vrijeme za majku, da se ne moraju brinuti nakon porodiljnog dopusta da će se vratiti na slabije plaćeno radno mjesto. Podsjećamo i na važnost podrške svakoga muškarca, koju oni kao očevi mogu pružiti majci njihovog djeteta. Danas smo hodali i za sve naše liječnike, primalje, medicinske sestre, koji poštuju život i koji prizivom na svoju savjest štite život majke i djeteta. Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva! Svjedočili smo da želimo promjene, kao i mnogi gradovi koji su hodali prije nas“, rekao je Prpić.

Ivana Šarčević, koordinatorica Hoda za život u Sisku, rekla je da su izlaskom na ulice grada Siska javno posvjedočili da želimo da Hrvatska bude država u kojoj su zaštićeni životi svih ljudi, gdje je za svoj život siguran svaki čovjek. „Činjenica da živimo u demokratskom društvu čini nas suodgovornima za zakone u našoj državi koje izglasavaju naši političari.

Ne želimo da se pobačajem prekida život onog djeteta koje raste pod srcem svoje majke. Ne želimo da nam nude ubijanje naših staraca i starica eutanazijom. Upravo ovo vrijeme pandemije, pokazalo nam je kako smo s posebnom brigom, ljubavi i pažnjom skrbili za naše djedove i bake. Za sve probleme s kojima se suočavamo tijekom našeg hoda kroz život – za sve ljudske probleme – postoje ljudska rješenja!

Ovaj potres koji se dogodio, pokazao je koliko je važno zajedništvo. Koliko je važno da brinemo jedni za druge, koliko je važna briga i zaštita svakoga ljudskog života, i kada je najteže, istaknula je Šarčević.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.