(FOTO) Tržnica na Dolcu počela raditi: Obvezna dezinfekcija ruku, ulazi se ograničeno…

Zagreb, 8.4.2020 - Tržnica Dolac u Zagrbu ponovno je otvorena, uz dodatne mjera opreza radi zaštite od koronavirusa. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua

Tržnica na Dolcu počela je danas raditi, uz sve propisane mjere vezane uz smanjenje širenja koronavirusa. Postavljeno je deset kućica iz kojih OPG-ovci prodaju svoje proizvode, a postavljaju se i klupe, koje su međusobno udaljene pet metara. Kupci ulaze u ograničenom broju uz obaveznu dezinfekciju ruku, a najviše ih na plohi smije biti sto.

Osim Dolca, otvorit će se još i tržnice na Kvatriću, Trešnjevci, u Španskom, Prečkom, Jarunu, Gajnicama i Utrini. Radit će se, po novom, od 8 do 13 sati kućice postavljaju tamo gdje su plohe tržnica otvorene, dok će na zatvorenim tržnicama omogućiti prodaju s klupa. Na Kvatriću će tako OPG-ovci prodavati u šest, Trešnjevci – pet i Španskom u dvije kućice. I sve po principu jedna kućica – jedan OPG, prenosi Večernji list.

Zelena tržnica postaje drive-in. Postavljena je vertikalna i horizontalna signalizacija, auti će ulaziti po kolničkoj traci, a prodavači će stajati s lijeve i desne. Ispred njih bit će izložbeni prostor s njihovim proizvodima koji su već zapakirani, a u svakoj kutiji će biti ono što oni unaprijed pripreme, odnosno ono što imaju trenutno u vrtu. Kad se kupac odluči, skrenut će s kolničke trake, a prodavač, koji će u svakom trenutku biti udaljen tri metra, paket će ubaciti u gepek ili na stražnje sjedalo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list