Gužve na granicama prema Austriji i Sloveniji

Foto: Fah

Austrijske vlasti očekuju velike gužve na granicama ovog vikenda zbog povratnika s odmora iz Hrvatske koji bi mogli skratiti svoj odmor zbog uvrštavanja Hrvatske na listu rizičnih zemalja.

Povratnici s godišnjih odmora iz Hrvatske od ponedjeljka moraju pokazati aktualni negativni test na koronavirus ili se u roku od 48 sati podvrgnuti testiranju.

Pojačan je promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru unutrašnjosti kao i na pojedinim graničnim prijelazima. Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno. Korisnike Hrvatski autoklub (HAK) moli za strpljenje. Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu. 

Foto: HAK; fotomotaža: Narod.hr

Slovenski mediji javljaju da se za ulaz u Sloveniju na pojedinim graničnim prijelazima čeka i po tri sata, dok je na austrijskoj strani tunela Karavanke prema Sloveniji kolona duga čak 10 km.

Prema odluci vlade Republike Italije, sve osobe koje iz Republike Hrvatske ulaze u Italiju, prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u Italiju.

Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj, uključujući talijanske državljane. Tranzit kroz Republiku Italiju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Na Istarskom ipsilonu pojačan je promet u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Kolona je duga oko 2 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Kolona se stvorila i na graničnom prijelazu Goričan, gdje se za ulazak u Hrvatsku čeka oko dva sata. Na graničnom prijelazu Kaštel prema Sloveniji čeka se dva sata za ulaz te sat i pol za izlaz iz zemlje, dok je na Rupi čekanje na izlaz iz Hrvatske oko jedan sat. Čekanje na ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Macelj iznosi oko sat i pol vremena.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr