15. svibnja Međunarodni dan obitelji – zašto je obitelj važna?

Foto: Thinkstock

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje ili je dužna pridavati obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine se raznim događajima obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.

U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvijestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi… Svi su oni dio svakog pojedinog ljudskog bića, svi su oni važni u razvoju osobnosti pojedinca, te što kvalitetniju, bliskiju, povezaniju obitelj imamo, veće su šanse da ćemo odgojiti i kvalitetnije i povezanije društvo.

Hrvatska je 2013. godine Referendumom o obitelji napravila veliki iskorak u zaštiti obitelji kao temeljne jedinice ljudske zajednice u kojoj se dijete može razvijati na najoptimalniji mogući način, za razliku od svih drugih zajednica koje ideologizirani Zapad pokušava nametnuti kao ravnopravni pandan obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan Međunardodni dan obitelji svim majkama, očevima i djeci, da žive sretni u svojim obiteljima koje su im darovane za uzvišeni smisao života!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.