(VIDEO) 2. ožujka 1810. Leon XIII. – papa koji je nazvao masone najvećim neprijateljima Crkve i prvi filmski snimljen papa u povijesti!

Foto: commons.wikimedia.org

Papa Leon XIII. je prvi papa koji je otvoreno opominjao i prokazivao masoneriju kao neprijatelja Crkve i kršćanstva broj jedan (donji video), a to je zapisao u enciklici “Humanum genes”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je i prvi papa u povijesti koji je snimljen filmskom kamerom 1896. godine. Na poticaj blažene Marije od Božanskog Srca posvetio je čitav svijet Presvetom Srcu Isusovom.

 

Na današnji dan 1810. godine rođen je Vincenzo Gioacchino Raffaele Luigi Pecci, pripadnik talijanske grofovske obitelji, koji je postao papa Leon XIII. na konklavi 1878. godine. Rodio se u gradiću zvanom Carpineto Romano, koji se nalazi pedesetak kilometara od Rima, u smjeru Napulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vincenzo Gioacchino Raffaele Luigi Pecci izabran je za papu kad mu je bilo 67 godina života. Budući da je imao vrlo dug pontifikat od čak 25 godina i 150 dana, postao je najstariji papa u zabilježenoj povijesti Katoličke Crkve. Naime, za sada je Leon XIII. jedini papa u zabilježenoj povijesti koji je bio stariji od 90 godina. Dapače, Leon XIII. doživio je čak 93 godine i 140 dana, a premda je rođen početkom 19. stoljeća, umro je tek u 20. stoljeću (1903. godine). Time je on svojim životnim vijekom obuhvatio veliku većinu 19. stoljeća – od 1810. godine pa sve do kraja tog stoljeća.

Papa Leon XIII. zaslužan je za promoviranje molitve krunice i nošenja škapulara. Bio je i prvi papa u povijesti čiji je glas snimljen nekim uređajem. Dapače, snimka njegovog glasa pri molitvi Ave Maria može se danas skinuti s interneta. Ujedno je Leon XIII. bio i prvi papa koji je snimljen filmskom kamerom.

Na poticaj blažene Marije od Božanskog Srca posvetio je čitav svijet Presvetom Srcu Isusovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, Leon XIII. je prvi papa koji je otvoreno zagovrao na opasnosti masonskog tajnog kulta i njihove želje da kreiraju svijet bez Krista. Papa je vidovito predvidio masone kao najvećeg protivnika Crkve i zapadnog svijeta uopće, a događanja u 20. stoljeću su to i potvrdila.

Sveti otac Leon XIII. izdao je 1884. encikliku “Humanum genes” u kojem upozorava katolike i cijeli svijet na opasnost od masonerije i njihov pogubni i veliki utjecaj u političkim zbivanjima od Francuske revolucije nadalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Leon XIII. označava masone kao najveće neprijatelje Kristove crkve i utjecajne ljude koji žele stvoriti dezorjentirano društvo koje nema temelje na Božjim zakonima.

O tome možete pogledati na slijedećem kratkom videu sa engleskim subtitlom (treba uključiti opciju):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.