20. prosinca 2002. Janica Kostelić – najbolja sportašica Europe

Foto: croski.hr

Na današnji dan 20. prosinca 2002. najbolja hrvatska sportašica svih vremena Janica Kostelić proglašena je u izboru Udruženja europskih sportskih novina (UEPS) najboljom sportašicom Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njene olimpijske pobjede svrstavaju je uz bok najboljih olimpijskih sportaša u povijesti sporta.

Janica Kostelić ukupno je osvojila tri velika Kristalna globusa ukupne pobjednice Svjetskog kupa (sezone 2000/01., 2002/03. i 2005/06.), tri mala Kristalna globusa slalomske pobjednice Svjetskog kupa, četiri zlatne i dvije srebrne olimpijske medalje (ZOI Salt Lake City 2002. i Torino 2006.), pet zlatnih medalja na Svjetskim prvenstvima (St. Moritz 2003. i Bormio/Sta Caterina 2005.) te 30 pobjeda na utrkama Svjetskog kupa, u svih pet disciplina!

Prekinuvši karijeru u vrhuncu svoje sportske snage i uspjeha u 25. godini života Janica Kostelić ostaje trajno zapisana u hrvatskoj i svjetskoj povijesti sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je od samostalnosti i odvajanja od Jugoslavije iznjedrila tri sportašice koje su zasigurno najbolje uopće u gotovo stogodišnjoj tradiciji ženskog sporta. Uz Janicu Kostelić, to su Blanka Vlašić i Sandra Perković, hrvatske heroine koje uz nevjerojatne sportske dosege krase osobine moralne čestitosti i domoljublja, na čast njima i njihovim roditeljima i radost cijelog hrvatskog puka koji nikada neće zaboraviti kako su sa suzama radosnicama u očima nosile s ponosom hrvatski barjak u trenucima svojih najvećih uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.