22. listopada sveti Ivan Pavao II. – 10 čuda koje je Bog učinio po molitvi pape!

Foto: zg-nadbiskupija.hr

Spomendan svetog Ivana Pavla II. slavi se 22. listopada, na dan kada je održao prvu Svetu Misu kao papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O velikom Ivanu Pavlu II. mnogo se zna, ali malo je poznato da su se mnoga čuda dogodila po njegovoj molitvi i zagovoru.

Ovo je 10 možda najpoznatijih čuda po zagovoru velikog pape:

ANGELA BARONNI iz Kanade susrela se s Ivanom Pavlom II 2002. godine. Bolovala je od karcinoma koštane srži. Papa je molio nad njom, položio ruku na njezinu glavu i učinio znak križa. Ustala je iz kolica, a njen liječnik potvrdio je kako je potpuno zdrava, piše medjugorje-info.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JOHN PAUL LIEO imao je šest godina u trenutku smrti pape Wojtyle. Roditelji malog Johna nisu mogli imati djece. Gospođa Lieo pobacila je tri puta. Odlučili su ići u Rim na audijenciju kod pape. Johnova majka Svetom je Ocu opisala svoj problem. Papa joj je tada rekao da će imati sinčića. Potom je napravio znak križa. Gospođa Lieo za devet mjeseci rodila je Johna Paula.

EMIL BARBAR rodio se s moždanom paralizom. Liječnici su roditelje upozorili da će dječak cijeli život biti vezan za kolica. Majka ga je povela u Rim. Bili su u grupi ljudi s posebnim potrebama na Trgu Svetog Petra. Vidjevši papu, Emil je povikao: “Pogledajte ovamo!”. Papa ga je uhvatio za glavu i poljubio te rekao neka posjete Lourdes. Majka i sin otputovali su u francusko svetište. Nakon povratka kući Emil je prohodao. Danas ima 29 godina i apsolvent je prava.

KARDINAL FRANCESCO MARCHISANO, arhiprezbiter Bazilike svetog Petra, povjerio se kako je jednom davno izgubio glas, a zatim mu se glas uz papinu pomoć vratio. Sveti Otac Ivan Pavao dodirnuo mu je grlo, a kardinal je progovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARY MULLIGAN 1979. godine sa svojom bolesnom kćeri čekala je dolazak Svetog Oca u Irsku. Djevojčica je imala bolesne bubrege, a liječnici su tvrdili da će umrijeti. Roditelji su stali u red i, ugledavši papu, pokazali su mu djevojčicu. Sveti Otac ju je pogladio. Djevojčica je ubrzo ozdravila.

TIBOR ULJACKI iz Bratislave u Slovačkoj zamolio je papu u rujnu 2003. na audijenciji da moli za ozdravljenje njegove djevojčice (12) oboljele od leukemije. Poslije nekog vremena djevojčica je ozdravila.

HERON BADILLO iz Meksika imao je pet godina prilikom susreta s Ivanom Pavlom II. Bolovao je od leukemije. U velikoj gužvi papa je poljubio dječaka bez kose. Nakon nekoliko mjeseci dječak je ozdravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IVETTE SANCHEZ vidjela je da u banci u kojoj radi nedostaje 200.000 dolara. Obavijestila je nadređene. Direktor je naredio istragu, a Ivette je počela moliti molitvu Ivana Pavla II da ne ostane bez posla. Sutradan je sav novac bio u blagajni.

KEY KELLY iz Liverpoola dobila je zloćudni rak dojke, a liječnici su joj prognozirali najviše dvije godine života. U ožujku 1979. susrela se s papom. Vrativši se kući, karcinom i metastaze su nestali.

STELLA MATUTINA DE OLICERA P. CRUZ iz Brazila svjedoči o tome kako je poslije papine smrti molila za ozdravljenje sina Eduarda od narkomanske ovisnosti. Eduardo se ubrzo uspio riješiti ovisnosti o drogama. Drogirao se godinama.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Ivane Pavle II. moli za nas i hrvatski narod koji si ljubio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.