Američki biskup uskraćuje pričest dvojici političara zbog njihovog podržavanja pobačaja

Foto: Snimka zaslona, commons.wikimedia.org; fotomontaža: Narod.hr

Američki biskup objavio je u četvrtak, 6. lipnja, da uskraćuje pričest dvojici demokratskih čelnika u Illinoisu zato što podržavaju pobačaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thomas Paprocki, biskup Springfielda, glavnog grada Illinoisa, kazao je da se zabrana odnosi na predsjednike obaju domova tamošnjeg parlamenta Michaela Madigana i Johna Cullertona.

Biskup im je objasnio da im je zabranio “najsvetiji aspekt naše katoličke vjere” jer podržavaju zakon koji liberalizira pobačaj na zahtjev.

Papa: Ljudski je život svet i nepovrjediv, pobačaj nije pitanje vjere već ljudskosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Pogledajte kako su prosvjednice protiv Hoda za život reagirale na pitanja našeg novinara!

(VIDEO, FOTO) Dr. Markić: Temelj robovlasništva bila je neistina da “crnac nije čovjek”, temelj pobačaja je neistina da ‘nerođeno dijete nije čovjek’

“Podržavati zakon koji bebe u maternici tretira kao imovinu i dopušta njihovo uništenje bilo kada i iz bilo kojeg razloga, to je zlo”, rekao je biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlament Illinoisa ovaj je mjesec ukinuo niz ograničenja u postupku pobačaja na zahtjev koji su u toj američkoj državi bili na snazi desetljećima. Illinois je time krenuo suprotnim putem od niza južnih država koje su posljednjih mjeseci krenule u zaštitu nerođenog života – u Georgiji, Kentuckeyu i Missouriju, a koji izravno utječu na moguće poništavanje odluke iz 1973., kojim je legaliziran pobačaj na zahtjev (zakon „Roe protiv Wade“). Najpoznatiji od nedavnih zakona koji štite život je zakon iz Alabame kojim se praktički u potpunosti zaštićuje nerođeni život, pa i u slučaju silovanja ili incesta.

Tijekom predsjedničke kampanje 2004. američki biskupi izdali su proglas da političari koji podržavaju pobačaj na zahtjev, uključujući i tadašnjeg demokratskog kandidata za predsjednika Johna Kerryja, nisu vrijedni pričesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.