Apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto: Moramo biti ne samo ponosni na ovu priliku nego se osjećati ispunjeni osjećajem odgovornosti

Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, u svojoj kolumni za Večernji list osvrnuo se na dolaza pape Franje u Sarajevo. Što je poručio pročitajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nekoliko mjeseci pripremamo se i radimo, ne samo fizički, kako bismo dočekali papu. Lijep doček na poseban se način odnosi na duh i srce svih nas, da se dobro pripremimo i da budemo otvoreni živjeti u dubini različite događaje koji će karakterizirati subotu, 6. lipnja.

Papa Franjo govorit će nam, moliti s nama te ćemo mi ovdje, u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, zahvaljujući prisutnosti nasljednika svetog Petra, na trenutak biti središte sveopće Crkve. Moramo biti ne samo ponosni na ovu priliku nego također i prije svega, rekao bih, moramo se osjećati ispunjeni osjećajem odgovornosti pred licem Krista, kojeg smo svjedoci u društvu.Povijest će nas pozivati na odgovornost kako smo znali iskoristiti ovu sudbinu, jedinstvenu pruženu priliku produbljivanja velikih ljudskih i kršćanskih vrednota, na prvom mjestu vrednote mira, koja je temelj suživota i predanosti društvenoj dinamici, sposobna graditi dobro svih naroda koji žive na ovom području.

Siguran sam da ćemo na kraju pohoda pape Franje pokazati istu spremnost i dobru volju za virtualni produžetak povijesnog događaja 6. lipnja, molitvom i meditacijom o njegovim učenjima pokazat ćemo ne samo da ih poznajemo nego također i iznad svega, rekao bih, da ih živimo i primjenjujemo u praksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.