‘Biljke i svirke’: Botanički vrt kao glazbena oaza usred grada

Tijekom dva naredna vikenda, počevši od 11. lipnja, u zagrebačkom Botaničkom vrtu PMF-a održat će se “Biljke i svirke”, koncertno događanje koje će zelenu oazu usred grada pretvoriti u neobično glazbeno odredište gdje će se spojiti razni žanrovi, od klasike i jazza do rocka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šest lokacija u Botaničkom vrtu profesionalni glazbenici i studenti Muzičke akademije izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti, uključujući Mozarta, Bacha, Debussyja, Chopina, Franka Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga.

Od 16 do 18 sati nastupat će profesionalni glazbenici predvođeni pijanistima Aljošom Jurinićem i Danijelom Gašparovićem, gipsy jazz bendom Oridano, gitaristom Antom Gelom i pjevačicom Artemijom Stanić, te studenti Muzičke akademije.

Prije i nakon tih malih, intimnih koncerata svi zainteresirani moći će i sami zasvirati pred publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događanje će biti besplatno, a trajat će oba vikenda (11. i 12. lipnja te 18. i 19. lipnja) od 11 do 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.