Biskup Perić papinom izaslaniku: Ukazanja Gospe u Međugorju ‘nevjerodostojna’, nadbiskup Hoser: ‘Hodočasnici dolaze susresti Krista’

Foto: Zvonimir Ćorić, www.ktabkbih.net

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić poručio je apostolskom vizitatoru za Međugorje, poljskom nadbiskupu Henryku Hoseru kako drži da su ukazanja Gospe u Međugorju “nevjerodostojna”, objavila je u ponedjeljak biskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Perić tvrdi: Gospa se u Međugorju nije ukazala

“Mjesni ordinarij….na temelju brojnih ispitivanja ne drži vjerodostojnim nijedno ‘ukazanje’, nijednu poruku, nijednu tajnu, nijednu pergamenu“, stoji u priopćenju.

“U ta nevjerodostojna ukazanja ‘međugorskoga fenomena’ uključena su i ona navodna u prvih sedam ili deset dana 1981.”, dodaje Mostarsko-duvanjska biskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoser: Hodočasnici dolaze “kako bi susreli Isusa Krista i njegovu majku”

Hoser je ranije rekao kako je on imenovan isključivo za pastoralno djelovanje u Međugorju i da njegova zadaća služi učvršćenju jedinstva Crkve.

Nadbiskup Hoser: Ukazanja u Međugorju bit će vrlo brzo priznata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljeni nadbisku Varšavsko-praške nadbiskupije u nedjelju je službeno stupio na dužnost na koju ga je imenovao papa Franjo.

U propovijedi na misi u tome poznatom marijanskom svetištu istaknuo je kako hodočasnici dolaze u Međugorje “kako bi susreli Boga, Isusa Krista i njegovu majku koja se u Međugorju naziva Kraljicom mira”.

On je medijima ranije govorio kako bi Sveta Stolica mogla proglasiti vjerodostojnim ukazanja Gospe tijekom prvih sedam dana 1981.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikan još nema službeno stajalište

U središtu međugorskog fenomena su ukazanja Blažene Djevice Marije pred šest osoba, o kojima Vatikan još nije zauzeo službeno stajalište.

Papin izaslanik za Međugorje formalno počeo svoju službu: ‘Istina je, svijet silno treba mir

Prema tvrdnjama tada šestero djece, Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. u mjestu Podbrdu kod Međugorja. Nekima ukazanja traju do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveta Stolica imenovala je 2011. posebno povjerenstvo koje je istraživalo vjerodostojnost Gospinih ukazanja u Međugorju.

Izvještaj povjerenstva poslan je Kongregaciji za nauk vjere, a zatim papi Franji koji o tome treba dati konačni sud.

Biskup Perić je i ranije tvrdio da su ukazanja nevjerodostojna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.