Brački filmski festival od 11. do 13. kolovoza

Foto: Fah

S izabranim ostvarenjima recentne svjetske filmske produkcije od 11. do 13. kolovoza u Supetru na otoku Braču održat će se drugo izdanje Bračkog Filmskog Festivala, koji svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju “Supetarsko lito”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za glavni program priređene su projekcije projekcije filmova za djecu te kratkometražni i dugometražni program, a za popratni izložbe, radionice i glazbeni program.

Jutarnji sati rezervirani su za najmlađe – prikazat će se tri filma i te će se projekcije održavati u Narodnoj knjižnici.

Ove su godine na programu “Operacija Arktik”, norveški film prikazan u službenoj selekciji Sundance Kids progama, animirani francuski “Phantom Boy”, prikazan na ovogodišnjem Animafestu, te nagrađivani nizozemski “Pozdrav od Mikea”, koji je imao više od sto tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugometražni program održava se u večernjim terminima u ljetnom kinu Supetar, a otvara ga film Dalibora Matanića, “Zvizdan”, koji je, među ostalim, osvojio i nagradu na prestižnom Canneskom filmskom festivalu.

Drugu večer prikazat će se turski film “Mustang” redateljice Deniz Gamze Erguven, koji je bio nominiran za Oscara, dok će festival zatvoriti u Veneciji nagrađena srpsko-hrvatska koprodukcija, “Ničije dijete” Vuka Ršumovića.

Kratkometražni filmski program održat će se u amfiteatru Waterman Resorta, s uratcima studenata filmskih akademija iz cijele regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu festivala u Galeriji “Supetarskog lita” otvorit će se izložba “Muzička kutija” akademske slikarice Ivane Puljić, na kojoj ta splitska umjetnica predstavlja tehniku slikanja voskom.

“Brač Film Festival” održava se pod pokroviteljstvom Grada Supetra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice Grada Supetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.