Brad Pitt, De Niro i Daneuve na crvenom tepihu 76. venecijanske Mostre

epa05983646 US actor/cast member Brad Pitt attends the Japanese premiere event of the movie 'War Machine' in Tokyo, Japan, 23 May 2017. The movie will be broadcasted on Netflix from 26 May 2017. EPA/FRANCK ROBICHON

Robert De Niro, Brad Pitt, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Catherine Daneuve i mnoge druge filmske zvijezde očekuju se na venecijanskoj Mostri, filmskom festivalu na kojemu će se ove godine prikazivati filmovi koji govore o položaju žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar broj među 21 dugometražnim filmom koji se natječu za Zlatnog lava na ovogodišnjoj 76. Mostri bavi se tom temom i “otkriva novi senzibilitet, čak i kad su ih snimili muškarci, što dokazuje da su polemike obilježile našu kulturu zadnjih godina”, rekao je u četvrtak direktor Mostre Alberto Barbera.

“Druga važna činjenica je da više ostvarenja pokušava temeljito i realistično rekonstruirati prošle događaje, što nam omogućuje da na današnje probleme gledamo iz drugog kuta”, dodao je predstavljajući u Rimu službeni izbor filmova.

Ova 76. Mostra otvara se 28. kolovoza filmom “Istina” (“The Truth”) Japanca Kore-ede Hirokazua u kojemu nastupaju dvije francuske filmske dive Catherine Daneuve i Juliette Binoche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i svake godine, američke zvijezde i velike hollywoodske produkcije bit će nezaobilazan dio festivala prije utrke za Oscare.

Brad Pitt će doći na crveni tepih s “Ad Astrom” sunarodnjaka Jamesa Grayja, znanstveno-fantastičnim filmom u produkciji 20th Century Foxa u kojemu glumi astronauta koji se upušta u pustolovinu na granici Sunčeva sustava u potrazi za nestalim ocem.

Robert de Niro glumi jednu od glavnih uloga u “Jokeru” Todda Phillipsa, filmu koji se bavi pitanjem odakle dolazi glasoviti Batmanov neprijatelj, klaun kojeg tumači Juaquin Phoenix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steven Soderbergh dopunjuje trio američkih redatelja, a dolazi s filmom “The Laundromat”, trilerom koji govori o aferi Panama Papers i u kojemu nastupaju Antonio Banderas, Gary Oldman i Meryl Streep.

Saudijska redateljica Haiifaa Al-Mansour vraća se u Veneciju, gdje je 2012. predstavila “Wadjdu”, s “Idealnom kandidatkinjom”, pričom o ženi koja se odluči kandidirati na lokalnim izborima u Saudijskoj Arabiji.

Francusko-poljski redatelj Roman Polanski natjecat će se za Zlatnog lava svojim filmom “Optužujem”, povijesnom dramom nadahnutom aferom Dreyfus, u kojoj Jean Dujardin glumi potpukovnika Georgesa Picquarta koji rehabilitira nepravedno optuženog časnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival završava se 7. rujna dodjelom Zlatnog lava.

Za potonju nagradu natječu se ovi filmovi:

– “Istina”, japanskog redatelja Kore-ede Hirokazua (kojim se otvara festival)

– “Idealna kandidatkinja”, Saudijke Haiffae Al-Mansour

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– “O beskraju”, Šveđanina Royja Anderssona

– “Mreža Wasp”, Francuza Oliviera Assayasa

– “Bračna priča”, Amerikanca Noaha Baumbacha

– “Počasni gost”, Kanađanina Atoma Egoyana

– “Ad Astra”, Amerikanca Jamesa Grayja

– “A Herdade”, Portugalca Tiaga Guedesa

– “Svjetska slava”, Francuza Roberta Guediguiana

– “Čekajući barbare”, Kolumbijca Cira Guerre

– “Ema”, Čileanca Pabla Larraina

– “Martin Eden”, Talijana Pietra Marcella

– “Ni mafija nije što je nekad bila”, Talijana Franca Maresca

– “Obojena ptica”, Čeha Vaclava Marhoula

– “Gradonačelnik Rionea Sanita”, Talijana Marija Martonea

– “Babyteeth”, Australke Shannon Murphy

– “Joker”, Amerikanca Todda Phillipsa

– “Optužujem”, francusko-poljskog redatelja Romana Polanskog

– “The Laundromat”, Amerikanca Stevena Soderbergha

– “No 7 Cherry Lane”, Yonfana (Hong Kong)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.