Britanski komičar John Cleese, jedan od osnivača Monty Pythona u “Lisinskom”

Foto: fah

Legendarni britanski komičar, glumac i scenarist John Cleese nastupit će 15. lipnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u okviru svoje europske turneje ironično nazvane “Posljednja prilika da me vidite prije nego što umrem” (“Last time to see me before I die”).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkoj predstavi skoro osamdesetogodišnji Cleese provest će publiku kroz probrani program svojih klasika i novijih djela – kao i obično, s dobrom dozom crnog humora, po kojem je poznat.

Nastupit će u Velikoj dvorani “Lisinskog”, a cijene ulaznica su između 350 i 500 kuna, najavljeno je na web stranicama “Lisinskog”.

John Marwood Cleese kasnih je šezdesetih bio jedan od osnivača komičarske grupe Monty Python proslavljene sa serijalom “Leteći cirkus Monty Pythona” koji se, unatoč činjenici da je završio prije skoro 45 godina, do danas reprizira na televizijskim kanalima diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista ekipa zaslužna je i za kultne filmove – “A sad, nešto sasvim drugačije”, “Monty Python i Sveti gral”, “Brianov život” i “Smisao života Montyja Pythona”, što je ujedno bio i zadnji veliki projekt Pythonovca.

Sredinom sedamdesetih Cleese je s prvom suprugom Connie Booth napisao i glumio u seriji “Fawlty Towers” (prikazivanoj na domaćoj televiziji pod naslovom “Falični pansion”).

Cleese je paralelno s Monty Pythonovcima, a i nakon raspada skupine, ostvarivao uspješnu samostalnu karijeru i do danas sudjelovao u nizu proslavljenih filmova, među ostalim, “Riba zvana Wanda”, “Svijet nije dovoljan” te u serijalu filmova o Harryju Potteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.