Četvrta obljetnica uspostave Stolnog Kaptola Sv. Križa

Obljetnica uspostave Stolnog Kaptola Svetog Križa u Sisku, svečano je proslavljena u subotu 19. ožujka na blagdan sv. Josipa. Prije četiri godine, na traženje sisačkog biskupa Vlade Ko-šića, Kongregacija za kler uspostavila je sisački Stolni Kaptol Sv. Križa. Misno slavlje u kate-drali predvodio je preč. Vlado Hren začasni sisački kanonik i župnik župe sv. Luke u Trav-nom, u zajedništvu s drugim kanonicima Stolnog Kaptola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadahnutoj propovijedi preč. Hren se osvrnuo na život sv. Josipa i podsjetio kako on od davnina ima posebno mjesto štovanja kod Hrvata koji je odlukom Hrvatskog sabora prije 329 godina postao zaštitnik Domovine. Propovjednik je potom istaknuo da je sv. Josip svetac koji mnogo govori bez ijedne riječi. U svojoj skrovitosti potvrđuje se svojim djelima, čovjek dobra srca, svojim postupcima, uvijek spreman na savršenu poslušnost Bogu. Bio je čovjek vjere i poslušnosti, vjeran i onda kada je poslušnost tražila velike žrtve. On je čovjek pravedan, sin Davidov, muž Marijin, „otac“ Isusov. Po riječima preč. Hrena Josipov je život bio usredoto-čen na službu Isusu i Mariji. U tome on postaje primjerom služenja Crkvi i primjerom čitavoj Crkvi služenja Isusu. Na kraju je propovjednik zaželio da nam blagdan sv. Josipa bude poti-caj kako bismo bili dobri radnici i vrijedni Božji suradnici.

Misi koju je animirao Mješoviti zbor katedralne župe pod vodstvom đakona Roberta Jakice, prethodila je molitva Večernje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.