Dani Jelačića u Zaprešiću – obilježavanje 160. godišnjice smrti bana Josipa Jelačića

Ban Josip Jelačić, nepoznati austrijski slikar, tz-zapresic.hr; fotomontaža: narod.hr

U Zaprešiću traje manifestacija Dani Jelačića. Ove se godine obilježava 160 godina od smrti bana Josipa Jelačića, koji je pokopan u Zaprešiću, na svojem imanju “Novi dvori”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je danas u 10.30 održana sv. misa zadušnica u crkvi sv. Ivana Krstitelja te je gradsko izaslanstvo položilo cvijeće na grobnicu obitelji Jelačić, program se nastavlja sutra.

23. svibnja
Izložba predmeta vezanih uz život bana Jelačića

Povodom 160. godišnjice smrti bana Josipa Jelačića Grad Zaprešić i Muzej Matija Skurjeni organiziraju izložbu originalnih predmeta vezanih uz život bana Josipa Jelačića, otkupljenih iz privatne zbirke dr. Damira Kovača. Otvorenje izložbe je 23. svibnja u 19.00 sati u Vršilnici Novih dvora, a razgledati je možete od petka 24. svibnja do nedjelje 26. svibnja u vremenu od 10.00-18.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. svibnja
Stručni skup “Ban Jelačić- stvarna osoba i mit”

Ova obljetnica svakako je prigoda za saznati nove informacije o životu i djelu tog velikana hrvatske povijesti. Grad Zaprešić tako organizira stručni skup “Ban Jelačić- stvarna osoba i mit / percepcija u domaćoj i inozemnoj javnosti”, koji će se održati u Vršilnici Novih dvora u petak u 11.00 sati. Nakon stručnog skupa, u 13.00 sati, banu će se pokloniti Savez povijesnih postrojbi hrvatske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.