Dođite na tribinu i predstavljanje knjige prof. Sanje Nikčević u četvrtak u Sesvetama

Foto: Fah

Prof. dr. sc. Sanja Nikčević, profesorica, teatrologinja i kritičarka, gostovat će u knjižnici Sesvete (Domjanićeva 6) na tribini „Životne priče“ u četvrtak 6. veljače u 18.30 sati.

 

Govorit će o svojoj misiji za povratak dobrog/lijepo/svetog u umjetnosti, novoj izdavačkoj kući Citadela libri koju je nedavno pokrenula te predstaviti knjigu drama Rajmunda Kuparea Prebivao je među nama.

Voditelj tribine je Mario Raguž.

 

Teatrologinja i kazališna kritičarka prof. dr. sc. Sanja Nikčević redovita je profesorica u trajnom zvanju na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, predsjednica je HDKKT-a (Hrvatskog društva kazališnih kritičara), a prije toga i tajnica u dva mandata, članica Glavnog odbora Matice hrvatske. Autorica je stotinjak znanstvenih članaka, desetak autorskih knjiga i nekoliko antologija o kazalištu i drami. Dobitnica je većeg broja značajnih nagrada i priznanja, između ostalih, nagrada “Petar Brečić”, “A. G. Matoš”, “Andrija Buvina”. Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao ju je 2000. Redom hrvatskog pletera za doprinos razvoju i ugledu države te za dobrobit građana, počasna je građanka američkog grada Waterforda.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr