Festival znanstvene fantastike od 16. do 18. kolovoza u Opatiji

Foto: GettyImages

Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 16. do 18. kolovoza u Osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji, a počasni gost bit će slavni američki pisac fantastike Tad Williams, najavili su organizatori iz Udruge za razvoj kulture mladih Kulturni front.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je jedan od najprevođenijih autora fantastike danas, a djela su mu prevedena na više od 25 jezika i objavljena u više od 17 milijuna primjeraka. U nakladi izdavačke kuće Algoritam objavljen je i na hrvatskom jeziku. Slavu je stekao trilogijom „Sjećanje, Tuga, Trn“, u kojoj se mladi „momak od kuhinje“ promeće u junaka na zadatku spašavanja svijeta.

Jednako je popularan i njegov kasniji serijal „Sjenovita međa“, u kojoj po običaju, inspiraciju crpi iz arturijanskih legenda i kršćanske, starogermanske i keltske mitologije. Bavi se i stripom pa je za popularnu izdavačku kuću DC Comics napisao scenarije za stripove „Aquaman: Sword of Atlantis“ i „The Next“, navode organizatori Liburnicona.

Među domaćim gostima su fizičari i popularizatori znanosti Ivica Puljak, Saša Ceci i Davor Horvatić. Program festivala čine, uz predavanja, tematski kvizovi, kreativne i znanstvene radionice, nagradni turniri, igre na otvorenom i koncerti domaćih rock bendova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme trajanja festivala, posjetitelji u igraonici mogu iskušati više od stotinu modernih društvenih igara. Atmosferu „Liburnicona“ će upotpuniti cosplayeri, odnosno posjetitelji kostimirani u likove iz popularne kulture.

U sklopu festivala je i bogat program za djecu s kazališnim predstavama, kreativnim radionicama i popularno-znanstvenim predavanjima prilagođenim mlađem uzrastu.

Liburnicon se uz stalni rast neprekidno održava od 2006. godine, a okuplja preko 2500 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.