Film Crni kanarinac – velike akcijske scene u središtu Zagreba, 1200 statista, pirotehnika, sigurnosne blokade…

akcijski film
Foto HINA

Akcijski film Crni kanarinac Pierrea Morela, s holivudskom glumicom Kate Beckinsale u glavnoj ulozi, snima se na 130 lokacija u gradu Zagrebu – od maksimirskog stadiona do Kamenitih vrata. To je jedan od najvećih projekata koji se snima u Hrvatskoj posljednjih godina, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Frankopansku i Trg bana Josipa Jelačića, Ilica, najpoznatija zagrebačka ulica, od 12. do 16. studenog postat će poprište žestoke akcije, najavljeno je na press konferenciji.

Carston H. W. Lorenz, glavni producent filma građane moli za razumijevanje.

– Pirotehnika, sigurnosne mjere – blokade na ulazima da ni pas ne izađe tijekom jurnjave automobilima – poput vojne operacije – to ne možemo bez suradnje s građanima, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

130 lokacija

– Svi ljudi koji se nalaze u krugu snimanja, koji otvore prozor, moći će najnormalnije gledati i ako baš odlučimo kameru usmjeriti prema njima, lijepo ćemo ih zamoliti ili da nam odglume nešto ili izgovore neku rečenicu, kaže Tomislav Peleski, lokacijski menadžer.

Od 130 lokacija, stadion u Maksimiru pretvoren je u filmski set – trgovački centar.

> Slavni holivudski glumac u Puli: Snima se novi akcijski film koji mnogi iščekuju
> Ekipa ‘Igre prijestolja’: Hrvatska nam je drugi dom – razmazili ste nas

– Sretni smo što smo pronašli Dinamov stadion, zbog akustike i trgovačkog centra koji nikada nije otvoren. Ondje možemo postaviti naš prstenasti cirkus, kako od milja zovemo takve prostore, i izgraditi nove setove, objašnjava Lorenz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angažirani hrvatski filmski djelatnici

U 50 dana snimanja 103.000 kuna slit će se u zagrebački proračun, a država dobiva najslađi dio ”kolača”. U Hrvatsku će biti priljev, tvrdi producent Igor Nola iz MP produkcije, 80 milijuna kuna.

Na projektu je angažirano više od 350 hrvatskih filmskih djelatnika, 1200 statista, 12 hrvatskih glumaca. Romina Tonković, glumica koju je javnost upoznala u filmu “F20”, nastupiti uz Kate Beckinsale.

Romina Tonković glumi hakericu, no o samom filmu ne smije više otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čak dvije autorske pozicije u filmu imaju Nikolina Kostanjšek kao kostimografkinja filma, te Tatjana Tomšić kao majstorica maske i specijalnih efekata maske, govori producentica Vanja Sremac.

– Ovakvi projekti su značajni za gradove i idućih 20 godina – svi znamo što je Game of Thrones značio za Dubrovnik. Ovo bi za Zagreb moglo biti ono što je Mission impossible napravio za Prag, naglašava Mia Pećina iz Hrvatskog filmskog ureda.

Francuski autor uspješnica

Morel je francuski redatelj iza kojeg stoji stoji niz uspješnica – “96 sati” s Liamom Neesonom, “Iz Pariza s ljubavlju” s Johnom Travoltom, “Peppermint” s Jennifer Garner, “District 13” koji je producirao Luc Besson.

Kate Beckinsale, koja se proslavila filmom “Pearl Harbor”, sada je u ulozi agentice koja se, suočena s ucjenom terorista, mora odlučiti između odanosti domovini i spašavanja muža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peleski je najavio je da će se velike akcijske scene snimati u središtu grada, Frankopanskoj, Ilici i na Trgu bana Jelačića, od 12. do 16. studenog, isključivo noću, u kasnovečernjim i ranojutarnjim terminima.

Direktor fotografije je Thierry Arbogast, poznat po filmovima Luca Bessona “Leon”, “Peti element”, “Nikita” i “Lucy”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.