(VIDEO) Film o braniteljima koji dugo čekate: Na Uskrs, HRT4, 13:07

Foto: narod.hr

U nedjelju, 1. travnja 2018,. na Uskrs, u 13:07 na HRT4 pogledajte dokumentarac o Marijanskom zavjetu za Domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO) (VIDEO) Premijerno prikazan film “Marijanski zavjet za Domovinu” – Evo gdje ga možete pogledati

Kako izgleda hod s Marijom kroz našu prekrasnu Domovinu

Marijanski zavjet za Domovinu povezuje hrvatski narod – branitelje i mlade, iskustvo s entuzijazmom i novim idejama, Hrvate u Domovini i izvan nje, i ujedinjuje ih u molitvi, radu i izgradnji bolje budućnosti, u duhovnom boju za dobro naše Domovine koju nam je Bog povjerio na putu prema nebeskoj Domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film prikazuje kako izgleda hod s Marijom kroz našu prekrasnu Domovinu, ali osim toga pokazuje i što ovaj hodočasnički put znači ljudima koji hodaju, vjernicima, duhovnicima, braniteljima, mladima….

Potreba za ovakvim djelom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i Djevice Marije, dok smo molili krunicu i nosili je oko vrata; i kojoj uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu.

Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz trenutno još dodatnih 400 km priključnih ruta. Marijanski zavjet za Domovinu vodi kroz mjesta gdje se nalaze sakralni objekti zaštićenih spomenika kulture od Osijeka i Aljmaša, sve do Dubrovnika, koji zajedno sa spomenicima kulture pod zaštitom UNESCO-a, stvaraju najljepšu razglednicu cjelokupne kulturne baštine Hrvatske. Povezivanjem sa susjednim zemljama, hodočasnički put će u budućnosti prerasti u Europsku kulturnu rutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski hodočasnički put inspiriran je Putom sv. Jakova (Camino de Santiago) u Španjolskoj, te osim hoda i prolaska prekrasnim krajevima Hrvatske, želi pružiti dodatnu vrijednost, vratiti nadu i kroz konkretne projekte, tim krajevima i ljudima koji ondje žive pružiti perspektivu za bolju budućnost. Projekt Marijanskog zavjeta je idealan projekt vjerskog turizma na nacionalnoj razini, koji može biti nositelj gospodarskog razvoja krajeva kojima prolazi. Svojim aktivnostima koje se nastavljaju i nadograđuju na samo hodočašće, pokazuje svijetu, ali i Hrvatima da je istinsko domoljublje rješenje svih problema, te da je vrijedilo i da i dalje vrijedi boriti se za ovu zemlju koju nam je Bog podario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.