(FOTO) Biskup Košić u Bučici: ‘Sv. Antun je propovijedao svojim životom’

Foto: Sisačka biskupija

U Župi Bučica, u četvrtak 13. lipnja, večernjom misom proslavljen je zaštitnik župe sv. Antun Padovanski. Svetu misu predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s glinskim župnikom vlč. Ivicom Mađerom, viduševačkim župnikom vlč. Marjanom Štinglom i domaćim župnikom vlč. Ivanom Petrovićem. Na misi su sudjelovali brojni vjernici iz župe i okolice te gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveta misa je započela ispred župne kuće gdje je na početku biskup blagoslovio zdenac koji je iskopao vlč. Janko Vedrina, župnik mučenik, u travnju 1935. godine. Zdenac je ove godine obnovljen u spomen na ubijenog župnika. Biskup je zatim i blagoslovio crkvena zvona koja su obnovljena donacijama vjernika i Sisačko-moslavačke županije. U svojoj homiliji biskup Košić je naglasio požrtvovnost svetog Antuna koji je propovijedao svojim životom. Nisu mu uvijek bile potrebne riječi nego upravo djela. Istaknuo je i divnu sliku njegove propovijedi ribama.

Na kraju mise bio je blagoslovio župne zastave na kojoj se nalazi sveti Antun i Dijete Isus. Utkani likovi su rađeni prema slici koja se nalazi u crkvi. Dio župne zastave je blagoslovljen, a u planu je da se prvi puta zastava nosi ove godine na hodočašće Majci Božjoj u Mariju Bistricu. Prije svete mise biskup je posjetio kapelu u Ilovačku pored koje se gradi pastoralni dom za župljane, a nakon mise održan je za sve sudionike domjenak lokalnom DVD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.