(FOTO) Nuncij Lingua: ‘Hrvati su narod duboke katoličke tradicije i vjernosti Svetoj Stolici’

Euharistijsko slavlje u zagrebačkoj Katedrali Zagreb, 17.10.2019. - Na početku svoje misije u Republici Hrvatskoj euharistijsko slavlje u zagrebačkoj Katedrali predvodio je apostolski nuncij nadbiskup Giorgio Lingua. Euharistijskom slavlju nazočili su članovi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koji od 16. do 18. listopada sudjeluju na redovitom, plenarnom 59. zasjedanju Sabora HBK pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića. Na fotografiji Josip Bozanić, Giorgio Lingua, Želimir Puljić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ml

Novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua predstavio se vjerničkoj javnosti i započeo je svoju nuncijsku službu u našoj zemlji svečanom večernjom euharistijom u četvrtak, 17. listopada, u Stepinčevoj katedrali. Tom je prilikom proslavljen i blagdan sv. Ignacija Antiohijskog koji je nunciju bio poticaj za neke misli o crkvenom zajedništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da su Hrvati narod duboke katoličke tradicije i vjernosti Svetoj Stolici.

Euharistijskom slavlju nazočili su članovi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koji od 16. do 18. listopada sudjeluju na redovitom, plenarnom 59. zasjedanju Sabora HBK pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića. Misi su, među ostalima, nazočili i predstavnici državne vlasti među kojima i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner, Mate Granić kao izaslanik predsjednice Republike, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kao i brojni predstavnici diplomatskoga zbora.

Mnogi se pitaju zašto blaženi Alojzije nije kanoniziran. Pazite, rekao sam kanoniziran, a ne svet, jer on je već svet. Nisu naše izjave te koje nadodaju ili oduzimaju nešto njegovoj svetosti”, rekao je, između ostalog, nuncij te spomenuo kako je odmah prvu nedjelju, po dolasku u Zagreb, poželio hodočastiti upravo ovdje, prenosi IKA..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka mise riječi dobrodošlice mu je izrekao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Izrazio je radost kao i zahvalu papi Franji što nam šalje svog predstavnika i molimo Božji blagoslov u poslanju što će ga nuncij u ime Svetog Oca obavljati na duhovnu dobrobit katoličkih vjernika u našoj zemlji i svih ljudi dobre volje, poručio je kardinal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.