(FOTO) Održano 9. tradicionalno hodočašće organizacije žena HSS-a ‘Hrvatsko srce’ u Molve

Organizacija žena HSS-a ”Hrvatsko srce” i ove je godine održala tradicionalno hodočašće u svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama. Deveto po redu hodočašće održano je ove nedjelje, 05. srpnja 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik broj hodočasnika iz cijele Hrvatske sudjelovao je u procesiji od zavjetne kapelice čudotvorne Majke Božje Molvarske na groblju do župne crkve. U župnoj crkvi je održana i Sveta misa.

Uz brojne članove i simpatizere HSS-a, hodočašću su nazočili predsjednik HSS-a Branko Hrg, potpredsjednica HSS-a i zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir, potpredsjednici HSS-a Marina Kolaković i Darko Rukavina, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, predsjednica ”Hrvatskog srca” na državnoj razini Marija Ledinski Anić, predsjednik Organizacije mladih HSS-a Matej Orešković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik ŽO HSS-a Zadarske županije Zdravko Šarić, predsjednik GO HSS-a Zagreb Nenad Matić te brojni drugi HSS-ovi dužnosnici.

Hodočašćem na nedjelju „srpnicu“ obilježava se događaj iz 1901. godine kada je kip čudotvorne Majke Božje Molvarske svečano prenesen u zavjetnu kapelicu iz župne crkve. Članice i članovi HSS-a u toj prigodi zajednički mole zagovor za obitelj, domovinu i stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.