(FOTO) Osmi dan manifestacije ‘Dani kršćanske kulture’ posvećen mladima

Foto: DKK

U subotu 13. travnja splitski dio programa manifestacije “Dani kršćanske kulture” obilježio je sjajan igrani film “Različit kao ja” koji je projiciran u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 18 sati, a u 20 sati u prepunoj crkvi Gospe od zdravlja posjetitelji su imali priliku poslušati još jedan u nizu sjajnih koncerata ovogodišnje manifestacije: Mješoviti pjevački zbor Camerata Vocale Split pod ravnanjem Sare Dodig Baučić izveo je koncert “Tu Domine, spes mea”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, treba istaknuti da je subota na poseban način bila posvećena mladima – posebna novost ovogodišnje manifestacije je tzv. “Program za mlade u Solinu, gradu mladih”. Tako je već u 10 sati ujutro na Manastirinama započeo “I. mali simpozij Martyres Salonitani”. Riječ je o muzejsko-edukativnom projektu ostvarenu u suradnji s Arheološkim muzejom u Splitu, u kojemu su učenici viših razreda osnovnih škola iz Solina i Splita održali samostalna izlaganja o salonitanskim mučenicima – brojan i raznovrstan program ovog Malog simpozija održao se povodom 125. obljetnice “I. međunarodnog kongresa za starokršćansku arheologiju”. U poslijepodnevnim satima u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u 17 sati održana je projekcija animiranog filma za djecu “Ups! Noa je otišao”, a u 19.30 sati igranoga filma za mlade “Zvono”.

Deveti dan manifestacije Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

Međunarodna manifestacija “Dani kršćanske kulture” petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja 14. travnja deveti je dan manifestacije Dani kršćanske kulture – u Splitu tu ćemo nedjelju, Cvjetnicu, obilježiti programom obilaska arheoloških lokaliteta pod nazivom “Put u postojbinu Šubića” pod stručnim vodstvom viših kustosa Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Ljubomira Gudelja i Nikoline Uroda. Predbilježeni izletnici krenut će na put u ranim jutarnjim satima. U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata bit će još jedna retrospektivna projekcija, ovog puta igranog filma “Andrej Rubljov”, koji prikazuje život i djelovanje Andreja Rubljova, monaha koji je živio u 15. stoljeću i koji se smatra jednim od najvećih ikonopisaca svih vremena. U 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu ansambl Kolbe izvest će hvaljeni mjuzikl o životu i djelu svetoga Antuna Padovanskog: “Svetac svega svijeta”.

Posjetitelje dubrovačkog programa očekuje program pod nazivom “Riječ i glazba” – duhovna večer Katedralnih madrigalista koja će se održati u katedrali s početkom u 19 sati.

Šibenik će tradicionalno obilježiti Cvjetnicu sa svetom misom i procesijom gradskim trgovima i ulicama. Program će započeti u 11 sati na trgu ispred zgrade Županije, a predvodit će mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medijski pokrovitelj Dana kršćanske kulture je Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.