(FOTO) Pop sastav The 1975 i DJ Calvin Harris glavni dobitnici Brit Awardsa

Foto: Fah

Pop-rock sastav The 1975 i DJ Calvin Harris glavni su dobitnici Brit Awards nagrada u srijedu, svaki ih je dobio po dvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The 1975 su okrunjeni najboljim britanskim bendom i najboljim albumom “A Brief inquiry into Online Relationships”.

Calvin Harris, škotski DJ koji je surađivao sa Rihannom i Samom Smithom, pobijedio je po prvi puta na Brit Awards, uzevši nagradu za producenta godine i najbolji singl za pjesmu “One Kiss”, gdje je surađivao sa Duom Lipom.

Američka pjevačica Pink, koja je zatvorila događaj pjesmom svojih izmiješanih uspješnica, dobila je nagradu za veliki doprinos glazbenoj industriji, čime je postala prvi međunarodni umjetnik koji je osvojio tu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je previše”, rekla je Pink u svome govoru. “Biti u istoj kategoriji kao i David Bowie, Beatlesi, Sir Elton (John), Sir Paul McCartney, Eurythimcsi i Fleetwood Mac, to je izvan svake pameti”.

Najbolja ženska solo umjetnica je Jorja Smith, koja je prošle godine osvojila nagradu publike. Najbolji muški solo umjetnik je George Ezra.

Video godine je osvojio sastav Little Mix sa pjesmom “Woman Like Me” gdje su surađivale sa Nicky Minaj, a pjesma “Leave a Light On” Toma Walkera najbolji je debitantski nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na događaju u londonskoj O2 areni nastupe uživo imali su George Ezra, Little Mix i 1975. Ceremoniju je otvorio holivudski glumac Hugh Jackman sa nastupom iz mjuzikla “The Greatest Showman”.

Najbolji međunarodni solo umjetnici su Ariana Grande i kanadski reper Drake.

Najbolja svjetska grupa su The Carters, oženjeni duo Beyonce i njen muž reper Jay-Z.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.