(Foto) Posjetom Stepinčevom Karmelu mladomisnici nastavili dugogodišnju tradiciju

Posjetom Stepinčevom Karmelu mladomisnici nastavili dugogodišnju tradiciju
Nastavljajući desetljećima dugu tradiciju da odmah pošto su zaređeni za svećenike
dođu zahvaliti za molitvenu blizinu sestara karmelićanki, osmorica ovogodišnjih
mladomisnika posjetila su u ponedjeljak 18. lipnja 2018. godine samostan Kraljice
Karmela u Brezovici, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi bl. Alojzija Stepinca predvodio je vlč. Kristijan Tušek, u zajedništvu s duhovnikom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Vladom Razumom te sedmoricom novozaređenih svećenika. Homiliju u euharistijskom slavlju izrekao je vlč. Dario Kral, mladomisnik Zagrebačke nadbiskupije koji se osvrnuo na pročitani evanđeoski ulomak (Mt 5,38-42) o dosad nečuvenom Isusovu nalogu da se ne opiremo zlomu. Svi će reći da je to lijepa i snažna Isusova riječ, no rijetko ćemo čuti kako je to uistinu teško živjeti kada se čovjek susretne s nepravdom – kazao je vlč. Kral.

“Poslije križa dolazi uskrsnuće”

Isus poručuje, nastavio je, da se pred nepravdom ne priklanjamo logici zla, već smo pozvani odgovoriti ljubavlju, i premda taj put vodi na križ, on tamo ne završava jer poslije križa dolazi uskrsnuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako Bog u svom pristupu čovjeku nije pristran te da Božja ljubav obilježena vjernošću nije ona koja se daje i povlači ovisno o našim postupcima. Takvu smo ljubav i mi pozvani ostvarivati u ovom svijetu. Ljubav je teologalna krepost i nikakav je tehnika ne može u nama ostvariti. Takva ljubav biva darovana od Isusa Krista kad smo s njime, kad s njime hodamo, kad se s njime susrećemo u Euharistiji. Ovaj ideal je moguće živjeti samo onomu koji svoj život obogaćuje molitvom – naglasio je mladomisnik.

Mladomisnici nositelji promjene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je sestrama karmelićankama koje kroz molitvu, kontemplaciju i razmatranja neprestano svjedoče vrijednosti koje nas Isus poziva nasljedovati. Vi pokazujete ovom svijetu da može biti drugačiji i upravo je to ono što ovaj svijet želi vidjeti – rekao je vlč. Kral, dodajući kako smo na to svjedočanstvo u svijetu svi pozvani. Da bismo to mogli ostvariti potrebna nam je Božja snaga koju crpimo iz osobne molitve, ali i molitvena blizina drugih – zaključio je mladomisnik moleći zagovor Majke Marije, Kraljice svećenika da upravo ovogodišnji mladomisnici budu nositelji promjene, nositelji onog Božjeg u ovom svijetu.

Po završetku euharistijskog slavlja mladomisnici su se zadržali u razgovoru sa sestrama karmelićankama te su im se preporučili u molitve kako bi ustrajali u svom svećeničkom pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladomisnici će danas posjetiti i Karmel Svete Male Terezije u Kloštar Ivaniću, a u utorak 19. lipnja pohodit će sestre klarise u zagrebačkom samostanu sv. Klare u Mikulićima te samostan sestara karmelićanki u Mariji Bistrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.