(FOTO) Proslava svetog Huberta, zaštitnika lovaca u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

Foto: Vesna Živčić

Povodom spomendana svetog Huberta zaštitnika lovaca u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml, rektor slavio je svetu misu u nedjelju 3. studenog 2019. godine. Uz redovite vjernike na misnom su slavlju sudjelovali i lovci Karlovačke županije, a članovi lovačkih društva iz Netretić, Dubovac, Jaškova i Ribnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodnoj homiliji, osvrćući se na susret Isusa sa Zakejem, mons. Sente je istaknuo kako svaki od nas ponekad osjeti da je negativno etiketiran poput Zakeja, što često ne mora odgovarati stvarnoj isitni. Zato Bog, svakome nudi spasenje. Zakeju je ponudio boravak u njegovu domu. Tako to čini Bog kroz povijest i u naše vrijeme. Mnogi su već komentirali kako naš zbor mladih lijepo pjeva. To je činjenica, nasuprot iskrivljenih teza kako su u crkvi samo "stare bakice" jednako tako su lovci osobe koje sustavno brinu za prirodna bogatstva naše Domovine, nasuprot iskrivljenih teza kako ono samo ubijaju životinje. Vjerojatno je nešto slično osjećao i Zakej koji je vrši službu nadcarinika među Židovima za Rimljane.

No, Bog je u njemu prepoznao tražitelja Istine i zbog toga se kod njega svratio, unatoč mnogim prigovorima. Slično iskustvo doživio je i lovac Hubert prilikom lova. Nakon što mu se na neobičan način ukazao Gospodin on je u potpunosti izmijenio svoj život. Tako to čini Bog i danas. Svakome od nas, bez obzira na našu prošlost nudi boravak u vlastitom životu te primjećuje ono dobro, i potiče na kajanje nad počinjenjima grijesima kako i na činjenja dobra, a na svakom od nas je hoćemo li prihvatiti ili odbiti Božju ponudu, kazao je okupljenim vjernicima mons. Sente. Ljepoti misnog slavlja doprinijeli su članovi zbora mladih "Agape" pod ravnanjem Josipa Vukovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.