(FOTO) Svečano otvoren 63. pulski filmski festival

Foto: fah

Prigodnom svečanošću i tradicionalnim vatrometom u subotu navečer je u pulskoj Areni svečano otvoren 63. pulski filmski festival koji ove godine uz bogati filmski program nudi, na nekoliko lokacija, popratne programe za posjetitelje i za filmske djelatnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdivši kako je pulska Arena sigurno i tradicionalno utočište najboljim hrvatskim filmskim ostvarenjima, a hrvatski film može odgovoriti na suvremene izazove za sedmu umjetnost, ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović pozvala je publiku u Arenu. “Dođite, nađite svoju zvijezdu, na nebu, u publici, u gradu, ali svakako na filmskom platnu,” poručila je Gordana Restović.

Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec kazao je kako u svjetlu sve kvalitetnije hrvatske kinematografije Pulski filmski festival i ove godine predstavlja ne samo najbolje ovogodišnje radove iz zemlje nego i selekciju filmova koja, kako je rekao, “nadilazi sva očekivanja”.

“Međunarodna priznanja europskih i svjetskih festivala dokazuju da hrvatski film posjeduje i dalje svu punoću kvalitete i široki raspon žanrova te umjetničku vrijednost zbog čega zaslužuje svoj nacionalni festival poput ovog u Puli,” poručio je Pukšec dodavši kako će u idućih osam dana svatko pronaći “film za sebe” a Pula će kao takva i dalje čuvati tradiciju i kontinuitet hrvatske kinematografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada imate festival u gradu od 60 tisuća stanovnika, a na tom festivalu skupite isto toliko gledatelja onda morate biti svjesni činjenice da imate najposjećeniju kutlrunu manifestaciju u Hrvatskoj”, zaključio je Pukšec.

Među brojnim gostima i uzvanicima na svečanosti otvaranja bili su izaslanik predsjednice Republike ministar turizma Anton Kliman, izaslanik ministra kulture redatelj i scenarist Eduard Galić te mađarski veleposlanik József Zoltán Magyar.

Čast da otvori ovogodišnje izdanje Pulskog filmskog festivala pripala je jednoj od najznačajnijih svjetskih redateljica i scenaristica Marti Meszaros kojoj je tom prigodom uručena nagrada Zlatna Arena za životno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vatrometa je uslijedila nacionalna premijera romantične komedije redateljice Snježane Tribuson “Sve najbolje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.