(FOTO) Uoči Hoda za život u Washingtonu: 10.000 Amerikanaca, mahom mladih, okupilo se na misi i bdjenju za život

Foto: National Shrine, Kathryn Jean Lopez, twitter, Ignatians for Peace and Justice.org; fotomontaža: Narod.hr

U noći uoči Hoda za život, koji se održao u petak i na kojemu je sudjelovao američki predsjednik Donald Trump, oko 10 tisuća hodočasnika doputovalo je iz različitih krajeva SAD-a kako bi prisustvovalo misi i bdjenju za život koje se održalo u Nacionalnom svetištu Bezgrešnog Začeća u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO, VIDEO) Predsjednik Trump na 47. ‘Hodu za život’ u Washingtonu poručio: ‘Svako je dijete dar od Boga’

> Magdalena Krpina Zdilar o Trumpu na Hodu za život: ‘Zar nije prirodno da predsjednik države podržava pravo svih ljudi na život?’

Uz hodočasnike, bdjenju je prisustvovalo 46 đakona, 303 svećenika, 39 biskupa i tri kardinala, a na euharistijskom slavlju propovijedao je nadbiskup Kansas Cityja Joseph Nauman, predsjedavajući Odbora za život Američke biskupske konferencije, prenosi Catholic News Agency.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom mise propovijedao je nadbiskup Kansas Cityja Joseph Nauman, predsjedavajući Odbora za život Američke biskupske konferencije.

U svojoj homiliji nadbiskup Naumann rekao je da ga je razveselio prizor velikog broja mladih hodočasnika. Poručio je da oni predstavljaju snažno svjedočanstvo protiv kulture pobačaja koju je usporedio s epizodom serije “Zona sumraka” u kojoj se “lijepo smatra ružnim, a odvratno prekrasnim”.

Nadbiskup je također podsjetio na susret s papom Franjom tijekom nedavnog pohoda američkih biskupa u Rim te se osvrnuo na sukob koji je u Američkoj biskupskoj konferenciji izbio oko toga ima li abortus “glavni prioritet” u moralnim pitanjima. Naumann je otkrio kako je Papa izgledao zbunjen, pitajući se zašto je to kontroverzno, te je potom naglasio da je pobačaj najvažnije društveno pitanje.

“Papa je s vama. On moli za vas i podupire vas”, rekao je nadbiskup, dodavši: “Moji prijatelji, Petrov nasljednik nam čuva leđa.”

Nacionalno molitveno bdjenje za život desetljetna je tradicija. Prvi je put održano 1979., u kripti Nacionalnog svetišta, a prisustvovalo je tek pedesetak ljudi. Današnje brojke sukladne su rastu posjetitelja na glavnom događaju – Hodu za život, koji nerijetko zna okupiti i više stotina tisuća prosvjednika.

Jučerašnjem Hodu za život prvi je put u povijesti sudjelovao i američki predsjednik. Njegov potpredsjednik, Mike Pence, već je prethodnih godina sudjelovao na najvećem svjetskom skupu pokreta za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.