(FOTO)Učenici i učitelji škola Barilović i Belaj posjetili Nacionalno svetište sv. Josipa

Foto: svetijosip.com

Učenici i učitelji OŠ Barilović, PŠ Belaj, u srijedu 10. svibnja na kraju cjelodnevne terenske nastave u grad Karlovac hodočastili su u Nacionalno svetište Sv. Josipa na Dubovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevajući pjesmu sv. Josipu ušli su u crkvu njemu posvećenu. Ispred kipa sv. Josipa pobožno su i sabrano svi zajedno izmolili litanije sv. Josipu.

O povijesti gradnje crkve Sv. Josipa i o proglašenju iste crkve Nacionalnim svetištem te o graditelju i čuvaru svetišta pokojnom mons. Marjanu Radanoviću govorila im je njihova vjeroučiteljica Dubravka Beljan. Upoznala ih je i s velikom proslavom 330. obljetnice kako je Hrvatski sabor proglasio sv. Josipa zaštitnikom Domovine.

S obzirom da je mjesec svibanj posvećen Blaženoj Djevici Mariji, na kraju su pjevali pjesmu “Evo nas pred tobom Marijo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetili su i izložbu akademskog slikara Daniela Butale “Rascvjetani križ” u Galeriji Martin Borković u dvorani uz Svetište gdje ih je srdačno pozdravio rektor Svetišta mons. Antun Sente ml.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.