Georgeu Clooneyju počasni Cezar

Foto: fah

Američki glumac George Clooney će na 42. svečanosti dodjele nagrada francuskog filma 24. veljače biti uručen počasni Cezar, obavila je u četvrtak francuska Akademija filmske umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najkarizmatičniji glumac svoje generacije, George Clooney utjelovljuje hollywoodski glamur koji odlikuje velike filmske zvijezde. Njegov šarm, humor, osobnost i angažman su izvor našeg stalnog divljenja”, navela je Akademija u priopćenju, naglasivši da će mu nagrada biti dodijeljena za “očaravajući glumački, redateljski, scenaristički i producentski talent”.

George Clooney (55) je dobitnik brojnih nagrada, među kojima i Oskara za najboljeg sporednog glumaca u filmu “Syriana” 2006. i za produkciju najboljeg filma “Argo” 2013.

Glumac kojeg je proslavila uloga u seriji “Hitna služba”, također je primio dva Zlatna globusa za najboljeg glumca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj je nekoliko filmova među kojima “Ispovjedi opasnog uma”, “Laku noć i sretno”, a 2017. će se početi prikazivati “Suburbicon”.

Prošle godine je Michael Douglas dobio počasnog Cezara, nakon Kevina Costnera 2013., Scarlet Johansson 2014. i Seana Penna 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.