Glavašević napao Hasanbegovića, a ministar mu odgovorio: Ugled države su doveli u pitanje oni koji ne znaju Hrvatsku ni naći na zemljovidu

Foto: fah

24sata je danas organizirao debatu o kulturnoj politici u kojoj su sudjelovali Bojan Glavašević i Zlatko Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Glavašević je donio pregled Hasanbegovićevog mandata u obliku kolaža sastavljenog od medijskih napisa o njegovom radu, naravno sve redom iz medija koji su javno iskazali nesklonost radu ministra Hasenbegovića.

Hasanbegović je njegov rad ocijenio nezadovoljavajućim i stavio ga u rang osnovnoškolca.

Novinar i kolumnist Boris Rašeta je istaknuo da je Hasanbegović u domaćim, ali i stranim medijima, bio najnapadaniji ministar kulture, ali i da je “pokupio podršku određene skupine ljudi”, te ga je upitao što je u ovih devet mjeseci napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović mu je odgovorio da je u vrlo kratkom razdoblju neke stvari započeo, ali da je ukazao na najvažnije probleme u hrvatskoj kulturi, što je prije svega činjenica da je naslijedio devastirano ministarstvo i nerad prethodnika.

Rašeta je također napomenuo da je dr. Željka Markić preporučila glasačima da glasaju za njega, iako je dr. Markić danas na konferencije za novinare izjavila: “Željka Markić: Nisam dala potporu niti jednoj stranci, niti Mostu, ali mi se sviđa ideja Projekta Domovina da preporuči konkretne ljude iz šest stranaka i jedne neovisne liste”.

Evo što je rekla Željka Markić, a što je čitateljima prenio Index

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ministar kulture je na to odgovorio da mu je drago da je dobio potporu gospođe Markić koju dobro poznaje i s kojom je surađivao tijekom referenduma o ustavoj definiciji braka.

Istaknuo je zatim da je potrebna nova vrsta kulture dijaloga, nakon čega je Bojan Glavašević izjavio da je za vrijeme Hasanbegovićeva mandata nanesena velika šteta međunarodnom ugledu Hrvatske, da je pokušana biti ugašena sloboda medija i da su”nagažene sve udruge civilnog društva koje se nisu slagale s Hasanbegovićevim svjetonazorima”, na što mu je pak Hasanbegović odgovorio da je iznio neutemeljene klevete, a da su ugled države doveli u pitanje “oni koji su ovu klevetničku kampanju protiv mene prenijeli na međunarodno područje. Među njima su ljudi koji ne znaju Hrvatsku naći ni na zemljovidu, a kamoli da znaju nešto o kulturi. Moj magnum krimen je problematiziranje pojma fašizma”.

Cijelu debatu pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.