Hasanbegović zaradio gromoglasan pljesak na premijeri filma o Hudoj jami u Petrinji: ‘Sjene zločinačkih struktura još stoje nad Hrvatskom’

Foto: portal53

U utorak, 29. studenoga 2016., održana je u Hrvatskom domu u Petrinji lokalna premijera dokumentarnog filma Romana Leljka „Huda jama strogo čuvana tajna“.
Prije same projekcije održani su govori. Prije obraćanja bivšeg ministra kulture i saborskog zastupnika HDZ-a Zlatka Hasanbegovića svi u publici dupkom pune Velike dvorane Hrvatskog doma su ustali i pozdravili ga dugim i glasnim pljeskom, piše petrinjski portal portal53.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Posebice dijaboličnim ovaj zločin čini urota šutnje koja je nametnuta ne samo kroz pola stoljeća komunističke vladavine nego koja u značajnoj mjeri traje sve do danas”, rekao je Hasanbegović i dodao: “Zašto ta šutnja četvrt stoljeća nakon što imamo slobodnu i demokratsku hrvatsku državu? Zato što sjene zločinačkih struktura još uvijek stoje nad Hrvatskom i hrvatskim narodom. Zato što duhovni i stvarni sljednici državne ideologije koja je počinila ove zločine još uvijek ostvaruju moć u političkom, javnom, kulturnom i gospodarskom životu.”

Dodao je kako Hrvatska nema ni sadašnjosti ni budućnosti bez suočavanja s prošlošću i zato je važno da se sva istina poput ove iz Hude jame sazna i da se o njoj može slobodno govoriti za što političari trebaju stvoriti okvir. Uz Hasanbegovića prije projekcije su govorili u ime Udruge Hrvatski domobran Mirko Putrić te autor filma Roman Leljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.