Hrvatski biskupi doniraju sedam milijuna kuna žurne pomoći stradalima u potresu

biskupi
Foto: HBK

Odluku o donaciji sedam milijuna kuna donijeli su na online sjednici održanoj u srijedu, 30. prosinca, članovi Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK), a u petak 31. prosinca potvrdili su je hrvatski biskupi, izvijestio je u programu Hrvatskog katoličkog radija (HKR) generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska biskupska konferencija uputit će idućih dana sedam milijuna kuna žurne financijske pomoći stradalima u potresu, kazao je generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak u programu Hrvatskoga katoličkog radija pojasnivši kako je novac namijenjen najpotrebnijima u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Prema riječima doc. dr. Novaka o daljnjoj pomoći stradalima raspravljat će se na predstojećem plenarnom zasjedanju HBK kada će, nakon analize situacije na terenu i utvrđivanja potreba pomoći, biskupi odrediti i druge načine mogućeg djelovanja.

Dr. Novak najavio je i projekt uspostave kamp-kućica, odnosno stambenih kontejnera koje Hrvatski Caritas nastoji uspostaviti zajedno s Malteškim redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina koji je u obilasku potresom stradalog područja, rekao je, da je zasad prikupljeno dovoljno materijalne pomoći, a svi zainteresirani mogu uplatiti novčana sredstva na račun Hrvatskog Caritasa i biskupijskih Caritasa. „Crkva svoje vjernike neće ostaviti niti kad se ugase svjetla reflektora, kada dođu nove brige“, poručio je generalni tajnik HBK doc. dr. Novak u programu HKR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.