Hrvatski branitelji: Zahvaljujući Siniši Kovačiću v. d. ravnatelja HRT-a, konačno je nestao govor mržnje prema braniteljima

Foto: FAH

Zahvaljujući gospodinu Kovačiću s malih ekrana HRT-a konačno je nestao govor mržnje prema nama braniteljima, prešućivanje važnih obljetnica VRA, prekinuta je šutnja o herojima Domovinskog rata, zaustavljeno je često poistovjećivanje žrtve i agresora, te smatramo da je konačno iza nas mračno medijsko jednoumlje koje je naprosto isijavalo iz malih ekrana HRT-a, stoji u pismu Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su uputili pismo potpore Siniši Kovačiću, v.d. ravnatelju HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata prenosimo u cijelosti:

Vrlo poštovani, kao Koordinacija braniteljskih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije koja objedinjuje 17 braniteljskih udruga imamo potrebu da nakon dugogodišnje medijske blokade na nacionalnoj HRT prema braniteljskoj populaciji i prikrivanju istine o Domovinskom ratu te čestom lažiranju i iskrivljavanju povijesnih činjenica obrambenog rata u kojemu su nažalost, mnogi naši suborci, braća i najveći Hrvatski sinovi koji su poginuli kako bi stvorili slobodnu i suverenu državu Hrvatsku, konačno možemo reći, zahvaljujući i Vašoj mudroj Odluci o imenovanju , gospodina Siniše Kovačića za v.d. ravnatelja, imamo hrvatski HRT !

Kako je upravo, zahvaljujući gospodinu Kovačiću sa malih ekrana HRT-a konačno nestao govor mržnje prema nama braniteljima, prešućivanje važnih obljetnica VRA, prekinuta šutnja o herojima Domovinskog rata, zaustavljeno često poistovjećivanje žrtve i agresora smatramo da je konačno iza nas mračno medijsko jednoumlje koje je naprosto isijavalo iz malih ekrana HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao Koordinacija 17 braniteljskih udruga koje su sa velikim zanimanjem pratile pozitivne promjene na nacionalnoj televiziji i radiju, predlažemo i podržavamo upravo imenovanje, gospodina Siniše Kovačića glavnim ravnateljem HRT-a tim više što je riječ o vrlo stručnoj osobi sa bogatim novinarskim iskustvom i velikim osjećajem za domoljublje i nacionalni identitet.

Moramo izraziti svoje zadovoljstvo što će se upravo na inicijativu i nastojanje gospodina Kovačića, ispraviti nerazumna odluka prethodnog ravnatelja koji je 2014. godine bez argumentiranog obrazloženja zatvorio HRT-ov centar Bjelovar / zaposlena 23 ratna novinara i snimatelja / nastao u i zbog potreba Domovinskog rata kako bi hrvatska i svjetska javnost bila pravovremeno informirana o svim događanjima na ratom zahvaćenom području i prvim VR operacijama . Upravo ovih dana na naše veliko zadovoljstvo i svih pretplatnika iz tri kontinentalne županije /Bjelovarsko-bilogorske , Virovitičko- podravske i Požeško-slavonske / započinje realizacija ponovnog povratka HRT-ovog centra u Bjelovar i konačni izlazak iz medijske izolacije. Nova HRT-ova internet stranica “Dani ponosa”, veći broj priloga o nama braniteljima /po prvi put u povijesti sudjelovala Udruga majki poginulih branitelja / , praćenje svih događaja vezanih za aktivnosti braniteljskih udruga, RVI i drugih tema o Domovinskom ratu bude u nama veliku nadu da će se upravo preko gosp. Kovačića konačno ispraviti brojne nepravde prema nama braniteljima. Računajući na njegovu dosadašnju otvorenost i spremnost za razgovorom i uvažavanjem naših prijedloga, nadamo se da će se oformiti i redakcija na HRT-u koja će se baviti Domovinskim ratom i temama vezanim za život cijele braniteljske populacije u Hrvatskoj!

Iskreno vjerujemo da ćete kao naši predstavnici u Hrvatskom Saboru uvažiti naše stavove, činjenice i prijedlog za imenovanje Siniše Kovačića, ravnateljem Hrvatske radio televizije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačno Vas pozdravljamo!

Koordinacija Udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Autor: Dražen Šemovčan – Šeki

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.