Julijana Matanović dobitnica književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski

Dobitnica književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski je Julijana Matanović za knjigu “I na početku i na kraju bijaše kava”, objavljeno je danas u dvorcu Gjalski u Gredicama kod Zaboka na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U knjizi sa 17 proznih ispisa snažnog autobiografskog i memoarskog izraza autorica Julijana Matanović prepoznaje snažnu simboliku i poruke koje šalje tzv. obični poziv na kavu, aspekte pričanja, slušanja i brige za drugoga, stoji uz ostalo u obrazloženju nagrade koju je dodijelilo peteročlano Prosudbeno povjerenstvo pod predsjedanjem Stjepana Čuića.

Kako je najavljeno, kulturna manifestacija “Dani K.Š. Gjalskog” održat će se od 20. do 25. listopada. U okviru manifestacije organiziraju se mnogobrojni kulturni programi — izložbe, koncerti, kazališne predstave, promocije knjiga i, kao najznačajniji program, svečanost dodjele Književne nagrade.

Ovogodišnja manifestacija počinje radionicom “Čitaj i piši u kući pisca” koju će u dvorcu Gjalski voditi Zoran Ferić te otvorenjem izložbe slika Stipana Tadića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz tjedan će biti proglašeni dobitnici Male nagrade Gjalski (za učenike osnovnih škola) i Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola, predstavljene zbirka pjesama “Venček od mirte” Martine Mirt Ordanić, knjige “55 lakih komada” Darka Milošića, knjige literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice “PoZiCe” te pjesničko-grafičke mape “Križ i sidro” Zdenke Pozaić.

“Dani K. Š. Gjalskog” završavaju u subotu, 25. listopada, u 17 sati svečanošću dodjele Književne nagrade Ksaver Đandor Gjalski u Osnovnoj školi koja nosi piščevo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.