Kad je Isus odlučio otkupiti svijet, počeo je posvećujući jednu ljudsku obitelj

Župa Gora svečano je u nedjelju, 26. srpnja proslavila blagdan svojih nebeskih suzaštitnika sv. Ane i Joakima. Na misnom slavlju na otvorenom ispred župne kuće našlo se nekoliko stotina štovatelja svetih roditelje nebeske Majke Marije. Misno slavlje je predslavio mons. Marko Cvitkušić, kancelar Sisačke biskupije u zajedništvu s petrinjskim dekanom preč. Josipom Samaržijom, fra Petrom Žagarom, župnikom iz Čuntića, vlč. Danijelom Dukićem, župnikom iz Vrbana i mr. Ivanom Grbešićem, duhovnikom Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, koji je zastupao bolesnog gorskog župnika preč. Paška Glasnovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodnoj propovijedi, u kojoj je mons Cvitkušić ukratko ocrtao bogobojazni supružnički i obiteljski život Ane i Joakima, upozorio je da se u našoj javnosti, u medijima i zakonodavstvu ponajčešće govori negativno o obitelji i obiteljskom životu.

“Čak se nenaravne veze proglašavaju brakom. A Bog je čovjeka stvorio kao muško i žensko i to ne može promijeniti nikakvo ljudsko zakonodavstvo. Po njegovim riječima, svako ima pravo živjeti po svome osobnom uvjerenju, i katolici poštuju i ljude koji imaju drugačiji stav, ali vjernici imaju pravo tražiti da im se ne nameću stavovi koje nikada neće i ne mogu prihvatiti”, rekao je.

Propovjednik je posebno naglasio da naši liberalni zakoni iz vremena komunističke vlasti i sve veći broj mladih koji ne žele braka ugrožavaju obitelj u našem narodu. Istaknuo je da su nam župe pune „starih dečki“, a sela izumiru. A oni koju su u braku, imaju samo jedno ili dvoje djece, jer im pod svaku cijenu žele osigurati sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad je Isus odlučio otkupiti svijet, počeo je posvećujući jednu ljudsku obitelj. Obnova današnjeg svijeta uspjet će samo onda ako obitelj i nama opet bude nešto veliko i sveto”, zaključio je propovjednik.

Misno slavlje uveličao je pjevanjem zbor sv. Vida iz Brdovca. Na sv. Misi bila je nazočna i grupa hodočasnika sa medicinskim osobljem sa Rebra, predvođena sestrama sv. Križa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.