Kardinal Bozanić čestitao Kurban-Bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti

josip bozanić
Zagreb, 20.1.2020 - Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predsjednika Vijeća biskupskih konferencija Europske unije kardinala Jean-Claude Hollericha, nadbiskupa Luksemburga te predsjednika Konferencije europskih crkava vlč. Christiana Kriegera. Na sastanku su sudjelovali i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (na slici) te mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj i predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj Muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću čestitku prigodom islamskog blagdana Kurban-Bajrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sa željom da uzvišeni Stvoritelj primi post i molitvu islamskih vjernika, kao žrtveni prinos na izgradnju zajedništva, od srca čestitam Kurban-Bajram Vama i vjernicima Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Bremenitost vremena u kojem nam je dano živjeti suočava nas s još uvijek prijetećom pandemijom bolesti COVID-19, kao i s posljedicama razornog potresa u Zagrebu, te postaje velik izazov za vjernike u nastojanju da se suradnjom i solidarnošću odgovori na izazove sadašnjeg trenutka. Neka izvor blagdanskog slavlja muslimanskih vjernika i ove godine bude u zahvalnosti za darove što ih dobri Bog obilno daje pojedincima, obiteljima i svim ljudima dobre volje.

Vama, Vašim suradnicima i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj želim obilje Božjeg blagoslova.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.