Kardinal Puljić: ‘Nakon izbora u RH važan je nastavak izgradnje dobrih odnosa s BiH’

Sarajevo, 23.12.2019 - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljiæ kazao je u ponedjeljak u Sarajevu kako od konaènih rezultata predsjednièkih izbora u Hrvatskoj oèekuje prije svega nastavak izgradnje dobrih odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Na slici Vinko Puljiæ tijekom konferencije za novinare na kojoj je uputio i svoju poruku u povodu Božiæa foto HINA /FENA/ Hazim Aljoviæ/ ua

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je u ponedjeljak u Sarajevu kako od konačnih rezultata predsjedničkih izbora u Hrvatskoj očekuje prije svega nastavak izgradnje dobrih odnosa s Bosnom i Hercegovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući novinarima rezultate prvoga kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i ulazak Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović u drugi krug, vrhbosanski nadbiskup je kratko kazao kako je „narod rekao svoje .“

“Ja poštujem demokraciju i volju naroda ,“ kazao je kardinal Puljić.

On je izrazio nadu da će odnosi između Hrvatske i BiH biti dobri i nakon što RH izabere novog predsjednika, ali je upozorio i kako „to ne ovisi samo o jednoj strani“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Puljić: “Nama svima u regiji mora biti jasno da moramo živjeti u susjedstvu i surađivati”

„Bitno je kako će se i BiH postaviti prema svojim susjedima pa i prema Hrvatskoj. Nama svima u regiji mora biti jasno da moramo živjeti u susjedstvu i surađivati“, kazao je kardinal Puljić na konferenciji za novinare na kojoj je uputio i svoju poruku u povodu Božića.

Vjernicima katolicima i svim ljudima poručio je kako užurbanost i preokupiranost brojnim sporednim stvarima čini da ljudi nerijetko izgube istinski doživljaj Božića pa se čovjek izlaže opasnosti da najradosniji kršćanski blagdan dočeka kao dodatni izvor zamora umjesto radosti što zna dovesti do nervoze i napetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako živimo u izazovima ovakvoga ozračja ‘sumornih oblaka’ valja se zaustaviti, razabrati što je važno a što sporedno i napraviti mjesto za Isusa. Bez njega nema božićnoga mira i radosti”, kazao je kardinal Puljić.

Obratio se i djeci i obiteljima, poručivši: “Svima u društvu želim kroz slavlje Božića više radosti i nade, da izgrađujemo bolji suživot i sretniju budućnost utemeljenu na poštenju i čestitosti“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.