Koncert slavnog talijanskog tenora Andree Bocellia u Areni 29. studenog

Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli održat će u subotu u Zagrebu veliki koncert na kojemu će mu se pridružiti hrvatski violončelistički duo 2Cellos, varaždinska sopranistica Lana Kos, orkestar Zagrebačke filharmonije i Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bocelli, koji se hrvatskoj publici predstavio 1999. nastupom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, te 2005. u pulskoj Areni, u zagrebačkoj će Areni predstaviti hitove sa svojih aktualnih albuma “Passione” i “Love in Portofino”.

Kako je najavljeno, uz svoje jedinstvene interpretacije popularnih arija, velikih hitova i evergreena, Bocelli je za hrvatsku publiku pripremio i niz glazbenih iznenađenja.

U tome će mu se pridružiti svjetski poznati duo Stjepan Hauser i Luka Šulić, poznatiji kao 2Cellos, kojima će to biti prva glazbena suradnja s “talijanskim slavujem” a “na koncertu punom iznenađenja” izvodit će hitove koje će 2Cellos obraditi u vlastitom aranžmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lana Kos, koju su dirigenti i ugledni vokalni pedagozi s kojima je surađivala prozvali “voce universale” (univerzalni glas), za publiku Arene priprema “malo glazbeno iznenađenje”, a gosti na koncertu bit će i Zagrebačka filharmonija te Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića.

Andrea Bocelli (1958.) dosad je snimio 14 solo studijskih albuma pop i klasične glazbe, tri albuma najvećih hitova, te devet opernih albuma, prodanih u više od 100 milijuna primjeraka diljem svijeta, što ga je plasiralo na vrh ljestvice najprodavanijih glazbenih izvođača svijeta.

Uz brojne nominacije i nagrade, među kojima su nagrada Zlatni globus i nominacija za nagradu Oscar, Bocelli je uvršten i u Guinnessovu knjigu rekorda jer je istodobno zasjeo na prva tri mjesta američke ljestvice najpopularnijih klasičnih albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska slava i popularnost slijepom je tenoru 2006. donijela i titulu Velikog časnika Viteškog reda za zasluge talijanske Republike (Grande Ufficiale Ordine al merito della Repubblica Italiana)., te 2010. zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.