Koprivnička Knjižnica predstavlja Hrvatsku na knjižničarskom kongresu IFLA-e u Cape Townu

obra praksa Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ponovo je odabrana da bude predstavljena, zajedno s primjerima rada najuspješnijih knjižnica u svijetu, na Svjetskom kongresu knjižničara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciji IFLA-e, Međunarodne federacije knjižničarskih udruženja, kongres će se održati u Cape Townu, Južnoafrička Republika, od 15. – 21. kolovoza 2015. Tema ovogodišnjeg IFLA-inog Svjetskog knjižničarskog i informacijskog kongresa nosi naziv “Dinamične knjižnice: pristup, razvoj i transformacija”.

Ne samo koprivničku Knjižnicu, već i Hrvatsku, predstavljati će u Cape Townu Petar Lukačić, diplomirani knjižničar i voditelj Odjela za odrasle, koji će imati dva izlaganja: o nacionalnom projektu „Zelena knjižnica“ i prvoj TEDxLibrary konfereciji u Europskoj uniji – TEDxKoprivnicaLibrary.

Projekt “Zelena knjižnica”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt „Zelena knjižnica“ ima za cilj informirati, educirati i senzibilizirati javnost o važnosti održivog razvoja i zaštiti okoliša kroz održavanje radionica, predavanja, video projekcija i sl. Ovaj projekt podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a na zadnjoj skupštini Društva knjižničara Hrvatske održanoj 2014. u Splitu osnovana je radna grupa za „Zelene knjižnice“, čija je ideja bila da se promicanje održivog razvoja kroz knjižnične programe proširi i na nacionalni nivo, dakle, da se taj projekt odvija u što više knjižnica u Hrvatskoj.

TEDxKoprivnicaLibrary

TEDxKoprivnicaLibrary konferencije koje su izazvale veliku pozornost građana Koprivnice, isto tako će biti predstavljene poster izlaganjem. S ciljem da potakne građanski aktivizam, odnosno angažiranije sudjelovanje građana u oblikovanju javnog života svoje lokalne zajednice i društvu općenito, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica otpočela je u svibnju 2013. s organizacijom TEDxKoprivnicaLibrary događanja, kao prva knjižnica u Europskoj uniji s TEDx licencom. Ove konferencije također je podržalo Ministarstvo kulture RH, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Podravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovanje Petra Lukačića na kongresu u Cape Townu, osim same Knjižnice, financijski su poduprli Ministarstvo kulture RH i Hrvatsko knjižničarsko društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.