Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture na Krku: Radionice, kvizovi, poučni izleti…

Foto: Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture, Facebook

Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike i studente hrvatskoga jezika iz dijaspore održava se u Gradu Krku od 26. lipnja do 3. srpnja 2021. godine u organizaciji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom prof. dr. sc. Sanje Vulić te uz potporu Grada Krka i Udruge “Knezovi Krčki Frankopani”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz svakodnevnu nastavu hrvatskoga jezika organiziranu u skupinama i prilagođenu znanju polaznika, program obuhvaća jezične i kulturološke radionice i predavanja, kvizove znanja te poučne izlete, kojima spaja učenje i zabavne aktivnosti u jednu neraskidivu cjelinu, javlja otok-krk.org.

> Fakultet hrvatskih studija poziva: ‘Evo zašto je studiranje na FHS-u najbolji izbor!’

> Šterc: Problemi odnosa Hrvata i Srba posljedica su političkog djelovanja ideoloških elita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Istraživanje o spremnosti na pomirenje Hrvata i Srba: Slab pomak dok srpska strana ne prihvati odgovornost

Već tradicionalno u prostorijama Grada Krka održava se Ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike i studente hrvatskoga jezika iz dijaspore Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom prof. dr. sc. Sanje Vulić. Škola se organizira u okviru projekta Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori. Uz svakodnevnu nastavu hrvatskoga jezika organiziranu u skupinama i prilagođenu znanju polaznika, program obuhvaća jezične i kulturološke radionice i predavanja, kvizove znanja te poučne izlete, kojima spaja učenje i zabavne aktivnosti u jednu neraskidivu cjelinu.

Ove godine profesorica Vulić održala je zanimljivo predavanje o najstarijim hungarizmima u hrvatskom jeziku, a asistentica Lidija Bogović radionicu o tvorbi riječi u hrvatskom jeziku, dok je o iskustvu predavanja hrvatskoga jezika na Sveučilištu u Napulju govorit će prof. dr. sc. Suzana Glavaš. Polaznici iz Argentine, Njemačke, Mađarske i Italije, uz pratnju članova Udruge „Knezovi Krčki Frankopani“ predvođenih Petrom Kopanicom, obići će crkvu sv. Marije Magdalene u Portu, arheološke lokalitete na Dubašnici, obiteljsku etno-kuću Ivice i Petra Bogovića s tošem, plažu sv. Tome, Uvalu Čavlena te Uvalu sv. Jurja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte program Ljetne škole u cijelosti:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.