Mjuzikl ‘Josip i čudnovate boje njegovih snova’ dolazi u Široki Brijeg

Snimka zaslona

Udruga Međunarodno kumstvo djetetu Herceg Bosne dana 24. srpnja 2016. u 20.30 u Gradskoj sportskoj dvorani Široki Brijeg ima čast ugostiti velikog američkog redatelja Richarda Monteza, a Široki Brijeg po prvi put učiniti domaćinom ovog spektakularnog biblijsko-broadwayskog mjuzikla pod nazivom „Josip i čudesne boje njegovih snova“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Josip i čudesne boje njegovih snova” jedan je od najpoznatijih mjuzikla svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber, jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice, ujedno poznat po scenariju za Disneyev animirani film “Kralj Lavova”.

Na Broadwayu je mjuzikl do sada izveden više od 1000 puta, a prema informaciji the Really Useful Group (RUG), agenciji koja zastupa autorska prava, na svoj ga je program postavilo više od 20.000 kazališnih grupa diljem svijeta.

Međunarodno kazalište Cornerstonearts Hrvatska, u režiji redatelja Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta, a u Hercegovini je premijerno izveden u Čapljini, gdje je doživio izuzetan uspjeh i odaziv publike. Nedugo nakon toga, zbog velike potražnje također je izuzetan uspjeh doživio i u Mostaru i Ljubuškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Josip i čudesne boje njegovih snova” biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način – kićenim bojama šarenih glazbenih stilova. Predstava je u cijelosti pjevana, bez govornih dijaloga. Slikovito, šarmantno, duhovito, toplo, romantično, bezbrižno, nostalgično i zabavno. Istinita povijesna radnja zaogrnuta je u čak 200 atraktivnih kostima. Njezina univerzalna obiteljska tema kao i privlačna glazba već godinama osvaja publiku širom svijeta.

Međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska gostovalo je u Puli i Čakovcu.

Poznati mjuzikl Andrew Lloyd Webbera i Tima Ricea, “Josip i čudnovate boje njegovih snova”, postavilo je međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska u koprodukciji s Hrvatskom Broadway Akademijom. Režiju potpisuje genijalni američki redatelj Richard Montez, a u glavni ulogama su mladi i talentirani Dino Jelušić i Irma Dragičević. Uz njih, ostalih 60-tak uloga preuzeli su polaznici Hrvatske Broadway Akademije te pjevači amateri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip - Siroki Brijeg A

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.