Multimedijska izložba o Nikoli Tesli u Meštrovićevom paviljonu

Multimedijski izložbeni projekt pod nazivom Nikola Tesla – Mind from the Future, postavljen je 25. studenog 2017. i trajat će do 20. ožujka 2018. u Meštrovićevom paviljon (Domu hrvatskih likovnih umjetnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o futurističkom postavu na tragu vizije Nikole Tesle, koji je rezultat desetogodišnjeg autorskog rada svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih i domaćih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost, skulpturu, instalaciju, sliku i tehničke inovacije. Multimedijska izložba predstavit će Teslin životni put, od rođenja pa sve do refleksija u suvremenom svijetu na potpuno novi način.

Postav izložbe čini jedinstveno umjetničko djelo sačinjeno od tri segmenta: u galeriji Prsten djelo Mehaničke figure – inspirirani Teslom rastvoreno je u interaktivnu filmsku fresku kojom posjetitelj prolazi kroz Teslin san; u galeriji PM isto djelo predstavljeno je kroz galeriju portreta klasika suvremene umjetnosti koji nam prenose vlastite impresije o Nikoli Tesli; u centralnoj se prostoriji susreta, u galeriji Bačva, predstavljaju djela suvremenih hrvatskih umjetnika, svojevrsne umjetničke atrakcije inspirirane Teslom, kreirane posebno za ovu izložbu.

Na projektu sudjeluju mnogi kulturni djelatnici i cijeloga svijeta – međunarodni tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba je ostvarena kroz partnerstvo Hrvatskog društva likovnih umjetnika s agencijom Real grupa, produkcijskom kućom izložbe. Real grupa intenzivno radi na dogovorima za postavljanje izložbe u svjetskim metropolama, život Nikole Tesle predstavio bi se tako u gradovima u kojima je on boravio i djelovao – New Yorku, Parizu, Pragu te Budimpešti. Vrhunac putovanja koji aktualizira neprikosnovenog vizionara i humanista, Nikolu Teslu, koji je svojim patentima zadužio svijet i čiji su lik i djelo neiscrpna inspiracija suvremenih umjetnika, odvio bi se na svjetskom EXPO-u u Dubaiju, 2020.

Cilj izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future je pozicionirati Teslu kao hrvatsku kulturnu baštinu, promovirati i potaknuti umjetničku izvrsnost, originalnost, inventivnost i primjenu najnovijih tehnologija u područjima vizualne umjetnosti.

Izložbu možete posjetiti od ponedjeljka do nedjelje od 9 do 21 sat. Sve informacije možete pronaći na stranici Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.