Muzej Slavonije: Susreti ugode, dr. sc. Mladena Marcikića

Foto: Narod.hr

Muzej Slavonije poziva na gostovanje dr. sc. Mladena Marcikića pod nazivom Susreti ugode, 3. lipnja 2017. godine u 11 sati , zgrada Glavne straže, Trg Svetog Trojstva 2, Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. sc. Mladena Marcikića, voditelj je odjela sudske medicine Kliničkog zavoda za patologiju i sudsku medicinu.

Rođeni Osječanin, koji je u rodnom gradu završilo osnovnu i srednju školu, diplomirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1978. godine. Liječnički staž obavljao sam u Domu zdravlja i Kliničkoj bolnici u Osijeku. Specijalizaciju iz sudske medicine započeo u Odjelu za patologiju i sudsku medicinu Kliničke bolnice u Osijeku, a zatim nastavio u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Magistar znanosti postao 1988. godine, a doktorsku disertaciju obranio 1996. godine. Dobitnik godišnje nagrade na međunarodnom simpoziju “Ljudevit Jurak” za razvoj i unaprjeđenje komparativne patologije, 2004. godine.
Istraživač u tri znanstvena projekta Ministarstva znanosti RH, recenzent dviju izdanja znanstvenih knjiga, autor i koautor radova objavljenih u međunarodnim časopisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjeluje u radu povjerenstva Vlade RH za identifikaciju žrtava iz Domovinskog rata od 1996. godine.

Medicinski fakultet u Osijeku izabralo ga je ponovno u znanstveno nastavno zvanje redovitog profesora 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.