Nastavak bestselera ’12 pravila za život’ Jordana Petersona imat će premijeru 2. ožujka

Foto: Gage Skidmore

Nakladnička kuća Verbum, izdavač bestselera Jordana Petersona 12 pravila za život, priprema za objavljivanje njegov dugoiščekivani nastavak pod naslovom Izvan reda: još 12 pravila za život, koji će u utorak 2. ožujka 2021. godine imati istodobnu svjetsku i hrvatsku premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom 12 pravila za život milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom Izvan reda Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja čitatelju pomažu izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku želju da svijet dovedemo u red.

U vremenu kada se čovjekova volja sve više nameće u svakom području života – od društvenih struktura do osobnih emocionalnih stanja – Peterson upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti. Osim toga, razlaže strategije koje pomažu nadići one kulturne, znanstvene i psihološke sile koje čovjeka i društvo guraju prema tiraniji te pokazuje kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima, ističe Peterson, pozivajući čitatelja da uspostavi ravnotežu između kaosa i reda. Služeći se istinama drevne mudrosti iz filozofije i najvećih svjetskih mitova i priča, kao i uvidima iz psihologije i osobnim iskustvima iz vlastitog života i kliničke prakse, Peterson u ovoj knjizi izlaže novih dvanaest načela koja čitatelje mogu usmjeriti prema odvažnijem, iskrenijem i smislenijem življenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verbumovo izdanje objavljuje se u, za hrvatske prilike, iznimno visokoj nakladi od čak 12.000 primjeraka, a zbog velikog broja Petersonovih poklonika i čitatelja prve knjige očekuje se snažan interes za knjigu već prvih dana. Stoga od danas u knjižarama i na web knjižari verbum.hr počinju predbilježbe na knjigu kako bi svi oni koji to žele mogli osigurati da ih čeka njihov rezervirani primjerak.

O autoru:

JORDAN B. PETERSON autor je uspješnice12 pravila za životkoja je u svijetu prodana u više od pet milijuna primjeraka. Nakon što je desetljećima radio kao klinički psiholog i profesor na Harvardu i Sveučilištu u Torontu, Peterson je postao jedan od najutjecajnijih javnih intelektualaca u svijetu. Njegovi YouTube videozapisi i podcasti privukli su stotine milijuna slušatelja, a predavanja u sklopu promotivne svjetske turneje posjetilo je više od 250.000 ljudi. Autor je ili suautor više od stotinu znanstvenih akademskih radova. Živi u Torontu s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ nakladnika:

„Knjiga Jordana Petersona 12 pravila za život desetke tisuća hrvatskih čitatelja potaknula je da učine konkretne korake ka smislenijem i radosnijem životu. Raduje nas da će nastavak te Petersonove knjige pod naslovom Izvan reda imati istodobno i hrvatsku i svjetsku premijeru te da će hrvatski čitatelji moći biti među prvima u svijetu koji će čitati tu knjigu. Kako očekujemo iznimnu potražnju pa time i velik pritisak na zalihe u knjižarama, odlučili smo svima koji to žele omogućiti da rezerviraju knjigu i tako osiguraju da ih njihov primjerak sigurno čeka u knjižari.

Predbilježbe je moguće izvršiti u knjižarama Verbum kao i u drugim knjižarama, a na stranici verbum.hr već sada je moguće izvršiti narudžbu te će svima koji to učine knjiga biti isporučena na kućnu adresu odmah po objavljivanju 2. ožujka.“ Više informacija na LINKU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.