Ne propustite premijeru filma o sv. Franciski Cabrini od režisera hita Zvuk slobode

Novi uradak Alejandra Gómeza Monteverdea, režisera filma „Zvuk slobode” (Sound of Freedom) biografski je film o jednoj od najutjecajnijih žena na prijelazu u 20. stoljeće: Sv. Franciski Cabrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpremijera za Dan žena i u Hrvatskoj

Angel studio za Međunarodni dan žena premjerno prikazuje film o prvoj američkoj svetici sestri Franceski Cabrini.

Pretpremjeru filma možete pogledati od danas u Cinestar kinima: Zagreb u 17.30 i 20.15, Varaždin, Vukovar, Osijek, Split, Šibenik, Dubrovnik i ostali hrvatski gradovi u 19.30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Film je temeljen na istinitoj priči o borbi jedne žene za jednakost, zdravlje i bolji život djece useljenika i siročadi. Sv. Franciska je u proljeće 1889. stigla u New York i ubrzo postala  zaštitnica talijanskih useljenika. Cijeli se život borila za djecu, bolesne, siromašne i sve one na marginama društva. U najvećim američkim gradovima osnivala je škole, sirotišta i bolnice. Misionarke Presvetog Srca Isusov bile su vedre, brižne i radišne žene.

Angel Studio putem instegrama pozvao žene na premjeru filma

“IDEMO Djevojke! Proslavite Međunarodni dan žena na potpuno novi način uz Cabrini! Neka bude djevojačka večer i povedite svoje prijateljice na osnažujuće, uzbudljivo kinematografsko iskustvo koje možete podijeliti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cabrini (@cabrinifilm)

Sv. Franciska Cabrini

Sv. Franciska Cabrini (15.07.1850.- 22.12.1917.) utemeljiteljica je družbe “Misionarki Presvetog Srca Isusova”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodila se kao 13. dijete u katoličkoj obitelji Cabrini u biskupiji Lodi nedaleko Milana. Bila je učiteljica, vrlo angažirana u svojoj župi. Biskup joj je preporučio osnivanje nove družbe, te je osnovala “Misionarke Presvetog Srca Isusova”. Družba se teško probijala, sestre su živjele u siromaštvu, ali je počela osnivati samostane diljem Italije.

Na preporuku pape Leona XIII. otputovala je u SAD kao pomoć talijanskim doseljenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.